1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Sárga túró recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



A húsvéti gasztronómiai körbe tartozik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hagyományos sárga túró is. Első sorban sonkához eszik az édes túrót, de szerintem fantasztikusan illik a savanykás, édeskés sóskamártás mellé is.


Sárga túró

Hozzávalók:
1 liter zsíros, házi tej
10 db M-es tojás
csipet só
75 g nádcukor
½ vanília kikapart belseje
opcionálisan 50-60 g mazsola
továbbá egy tiszta, áteresztő, konyhai textília


A tejet egy fazékba öntjük.
Hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, és a vanília kikapart belsejét.
Felforraljuk.
Közben a 10 darab, feltört, egész tojást laposan felverjük, majd a forrásban lévő tejhez adjuk.
Folyamatosan keverjük addig, amíg a tojás kásaszerűen elválik a savótól.
Ekkor belekeverhetjük a mazsolát is.
A textilt egy szitába tesszük, és ebbe kanalazzuk a túrót.
A textilt összecsomózzuk, fellógatjuk a mosogató, vagy egy nagyobb edény felett.
Hagyjuk, hogy a maradék savó is lecsepegjen.
Majd hűtőben kihűtjük.






Hozzászólások  

 
#1 Boros Valléria 2016-03-21 20:05
Szabolcsi vagyok 30 éve csinálom, soha nem szabad felforralni a tejet, csak langyosnak kell lennie... forró tejbe nem lehet tenni a tojást...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL