1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Céklás röszti recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Sültek mellé, vagy csak úgy magában egy zöldfűszeres mártogatóval együtt is nagyon finom ez a céklából készült röszti. Felesleges bármi más zöldséggel keverni, mert önmagában is egy ízes, édes, karakteres zöldség. Fűszere most a kakukkfű.


Céklás röszti

Hozzávalók 10 db kisebb rösztihez: 300 g nyers cékla, só, tört bors, 1 csapott mk kakukkfű (friss vagy szárított), 1 egész M-es tojás, 50 g bio kukoricakeményítő, zsiradék a sütéshez


A céklát meghámozzuk, és finomra reszeljük.
Sóval, tört borssal és kakukkfűvel ízesítjük, majd összekeverjük a tojással és a keményítővel együtt.
Egy serpenyőben hevítsünk fel zsiradékot.
A masszából formázzunk kis halmokat, tegyük a forró zsiradékba.
Süssük 5-6 percet közepesen meleg, nem túl forró zsiradékban a rösztiket, majd fordítsuk meg, lapítsuk le a tetejüket egy szélesebb szedőkanállal (amikor az egyik oldala már átsült, összeáll a massza, lehet préselni, formázni).
A másik oldalát is süssük ennyi ideig.
Papíron itassuk le róluk a felesleges zsiradékot.

Mártogató: 2 ek majonéz, 4 ek tejföl, 1 ek almaecet, ½-1/2 csokor petrezselyem zöld és snidling, tört színes bors, pici só
A fűszereket finomra aprítjuk, és a többi hozzávalóval kikeverjük! A céklás rösztiket ebbe mártogathatjuk.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL