1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Sós, fűszeres almakompót recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Sült paprikás kolbászhoz találtam ki ezt a félig sós, félig édes almakompótot, amit egy különösen finom gránátalma ecettel ízesítettem. Jól behűtve nagyon jól illik a forró kolbászhoz.


Sós, fűszeres almakompót



Hozzávalók 1 liter rooibos tea lefőzve, 500 g édes alma, 150 g apró shalotta hagyma, 1 ek méz, 4-5 ek Donum Terrae gránátalma ecet, 1 ek extra szűz olívaolaj, só, tört színes bors


Először is főzünk egy adag rooibos teát. Ez egy vörös tea, aminek nagyon egyedi, különleges íze van.
A teát beízesítjük egy bő evőkanál mézzel.
Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, szeletekre vágjuk, majd félig puhára főzzük a mézes teában.
Közben a shalottákat megpucoljuk, és az olívaolajon karamell színűre sütjük, de figyelünk, hogy ne égjenek meg.
A kész almaszeleteket egy tároló dobozba tesszük a sült hagymával együtt.
Annyi teát öntünk rá, ami ellepi.
Gránátalma ecettel, csipet sóval, és tört színes borssal ízesítjük.
Legalább egy napot érleljük lezárt dobozban a hűtőben.
Sült kolbásszal együtt nagyon finom. Persze tört burgonyát, mustárt is tehetünk még a kolbász mellé.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL