1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Almás káposzta recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 


A téli hónapokban a káposzta nem csak egy fontos vitaminforrás, de ízletes kísérője is a nehezebb, húsos ételeknek. Ez a káposzta recept éppen ezért zsírszegényen készült, hogy ezzel legalább már ne terheljük túl a gyomrunkat. Az ízén ez azonban mit sem változtat, hiszen mennyeien finom.

 

Almás káposzta

Hozzávalók 4 adaghoz: 1 ek extra szűz olíva olaj, 100 g vöröshagyma, 500 g fehérkáposzta, 200 g édes alma, 30 g aszalt áfonya, só, egész kömény, 1-2 babérlevél, só, 2 ek tárkonyecet


TIPP: Ez a káposzta Delimano Dry Cookerben készült, ami egy speciális lyukas közepű serpenyő. A kerámia bevonatnak köszönhetően nagyon jól vezeti a hőt, a közepén lévő „kráternek” köszönhetően tökéletesen cirkuláltatja is.

 

Almás káposzta

A serpenyőt hevítsük fel közepes hőfokon. Akkor van kész a főzésre, ha a nyele alján lévő hőszenzor piros színűre változik.
A hagymát szeletekre vágjuk, majd elkezdjük fonnyasztani az olajon.
A káposztát vágjuk vékony szeletekre, az almát hámozzuk meg, és kockázzuk fel.
A zöldségeket sózzuk, szórjuk meg köménymaggal, adjunk hozzá egy-két babérlevelet, és keverjük bele az áfonyát is.
Oszlassuk el a serpenyőben, fedjük le, és 30 percet pároljuk.
A legvégén adjuk hozzá az ecetet is, és ezzel további 5 percig pároljuk.
Kitűnő körete lehet a sölt kacsának, libának, kolbásznak, hurkának.

TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/- Fehérjetartalom: 3 Vitaminok:
B3-vitamin, B6-vitamin, C-vitamin, E-vitamin
Zsírtartalom: 3
Kalória / 1 adag: 127 Kcal Rosttartalom: 5 Ásványi anyagok:
kalcium, kálium, cink
Szénhidráttartalom: 21
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva. Az étel gluténmentes, tejmentes, tojásmentes diétás étrendbe illeszthető.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL