1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Hagymalekvár recept

Nyomtat Email


Rántott sajtokhoz, vörös húsok mellé ajánlom ezt az egyszerű, gazdaságos, ám annál ínycsiklandóbb zöldségköretet. A hagymalekvár recept igazi különlegesség, még sem igényel nagyonn hozzáértést az elkészítése. Íme az én verzióm.

 

Hagymalekvár recept

Hozzávalók 1 adaghoz: 4 fej lila hagyma (közepes), 1 ek zsiradék (pl. kókuszzsír, vaj, olíva olaj), 1 ek nádcukor, 1 ek méz, 4-5 ek balzsamecet, 2 ek világos szójaszósz, csipet só, provancei fűszerkeverék, 2,5 dl víz, 1 mk étkezési keményítő


A hagymákat vágjuk vékony szeletekre.
A zsiradékon karamellizáljuk le a nádcukrot, majd adjuk hozzá a hagymát.
2-3 percig dinszteljük, majd öntsük rá a folyadékokat, és fűszerezzük ízlés szerint.
Alacsony lángon, pároljuk meg, illetve sűrítsük be.
A legvégén pici keményítőt is keverhetünk bele, hogy krémes legyen a szósz rajta.

TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/- Fehérjetartalom: 5 Vitaminok:
B3-vitamin, B6-vitamin, E-vitamin
Zsírtartalom: 10
Kalória / 1 adag: 303 Kcal Rosttartalom: 6 Ásványi anyagok:
kálium, cink
Szénhidráttartalom: 44
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva. Az étel gluténmentes, tejmentes, tojásmentes diétás étrendbe illeszthető.


Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ