1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Mazsolás kusz-kusz köret recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


A kusz-kusz egy búzatöret, amit főleg az arab országokban fogyasztanak gyakran. Szerencsére nálunk is beszerezhető – egyre több helyen – ez a tészta, amit ebben a receptben roppant egyszerűen készítek el.

 


Hozzávalók 3 főre: 25 dkg kusz-kusz (apróbb szemű), 5 dl alaplé (hús, vagy zöldség alaplé is lehet), 1 nagy marék mazsola, fél citrom leve

Mazsolás kusz-kusz köret recept

A levest forraljuk fel.
A kusz-kuszt tegyük egy nagyobb tálba (pl. salátás tál).
A mazsolát előzetesen áztassuk be, hogy puha legyen.
A levesbe facsarjuk bele a citromot, majd öntsük rá a tésztára.
Keverjük bele a mazsolát is.
Keverjük át, és hagyjuk, hogy a búzatöret megszívja magát.
Időről-időre keverjük át.
Legalább 3-4 órát hagyjuk állni fogyasztás előtt.

TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/- Fehérjetartalom: 13 Vitaminok:
B1-vitamin, B2-vitamin, B6-vitamin, C-vitamin, E-vitamin
Zsírtartalom: 2
Kalória / 1 adag: 333 Kcal Rosttartalom: 12 Ásványi anyagok:
kálium, magnézium, cink, vas
Szénhidráttartalom: 69
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva. Az étel tejmentes, tojásmentes diétás étrendbe illeszthető.



RECEPTEK

Add a Startlaphoz