1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Üvegtészta pirított zöldségekkel

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 3
GyengeLegjobb 
A kínai konyha egyik jellegzetes tésztája, az üvegtészta. Többféle lisztből készülhet, például rizslisztből, vagy akár borsólisztből is. Gluténmentes, diétás, finom, és gyorsan el is készíthető.

Hozzávalók 3 főre: 1 kis zacskó üvegtészta, 1 fej lila hagyma, 3 közepes fel champignon gomba, fél pritamin paprika (lehet kaliforniai is), 10 dkg ceruzabab konzerv, 2 ek zsiradék (én kókuszzsírt használtam), só, sötét szójaszósz

 

Egy lábosban forraljunk másfél liter vizet.
Amikor felforrt, zárjuk el a tüzet, majd tegyük bele a tésztát.
TIPP: Általában az üvegtésztát fehér zsinórral összekötik, ezeket vágjuk le.
Hagyjuk a tésztát 15 percig a vízben.
Közben készítsük el a zöldséget.
Ehhez először is mindent készítsünk elő.
A zöldségeket vékony és hosszúkás alakúra vágjuk.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel a zsiradékot. Olyan forróra, hogy pirítással pár perc alatt készre süthessük a zöldségeket.
Ha már láthatóan nagyon forró a zsiradék, tegyük bele a zöldségeket. Mindet.
A sistergő hang fogja jelezni, hogy megfelelő a hőfok.
Folyamatos kevergetés mellett 3 percig süssük a zöldségeket.
Közben szűrjük le a tésztát. Itt semmi trükkre nincs szükség, egy szűrőkanálba egyszerűen csepegtessük le a vizet a tésztáról.
Tegyük a tésztát a sülő zöldségekre, és két fakanállal jó alaposan keverjük el őket.
Majd sötét szójaszósszal öntsük nyakon (kb. 2-3 ek), és további 1-2 percig pirítsuk.



RECEPTEK

Add a Startlaphoz