1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Üvegtészta pirított zöldségekkel

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 3
GyengeLegjobb 
A kínai konyha egyik jellegzetes tésztája, az üvegtészta. Többféle lisztből készülhet, például rizslisztből, vagy akár borsólisztből is. Gluténmentes, diétás, finom, és gyorsan el is készíthető.

Hozzávalók 3 főre: 1 kis zacskó üvegtészta, 1 fej lila hagyma, 3 közepes fel champignon gomba, fél pritamin paprika (lehet kaliforniai is), 10 dkg ceruzabab konzerv, 2 ek zsiradék (én kókuszzsírt használtam), só, sötét szójaszósz

 

Egy lábosban forraljunk másfél liter vizet.
Amikor felforrt, zárjuk el a tüzet, majd tegyük bele a tésztát.
TIPP: Általában az üvegtésztát fehér zsinórral összekötik, ezeket vágjuk le.
Hagyjuk a tésztát 15 percig a vízben.
Közben készítsük el a zöldséget.
Ehhez először is mindent készítsünk elő.
A zöldségeket vékony és hosszúkás alakúra vágjuk.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel a zsiradékot. Olyan forróra, hogy pirítással pár perc alatt készre süthessük a zöldségeket.
Ha már láthatóan nagyon forró a zsiradék, tegyük bele a zöldségeket. Mindet.
A sistergő hang fogja jelezni, hogy megfelelő a hőfok.
Folyamatos kevergetés mellett 3 percig süssük a zöldségeket.
Közben szűrjük le a tésztát. Itt semmi trükkre nincs szükség, egy szűrőkanálba egyszerűen csepegtessük le a vizet a tésztáról.
Tegyük a tésztát a sülő zöldségekre, és két fakanállal jó alaposan keverjük el őket.
Majd sötét szójaszósszal öntsük nyakon (kb. 2-3 ek), és további 1-2 percig pirítsuk.



Hozzászólások  

 
#2 Rita Konyhája 2010-02-23 07:56
Örülök, hogy ízlett. Annak meg még jobban, hogy alakítgattad. A szójaszósznál igen, érdemes odafigyelni milyet veszünk. Többnyire világos szójaszósz kapható az üzletekben, az édesebb (ezt édes-savanyú ételekhez ajánlom inkább). Ehhez a recepthez viszont a sötét (dark) a jó, amit nagyobb hiperekben, vagy kis speciális üzletekben lehet beszerezni.
Idézet
 
 
#1 Tóth Tünde 2010-02-23 00:05
Nagyon tetszett ez a recept. Aki eddig még nem próbálta az üvegtésztát, azt csak bátorítani tudom. Nagyon finom:-)

A receptet a kamra tartalmához igazítottam: ceruzabab helyett egy negyed cukkini és egy pár paradicsom került bele (összevágva, mag nélkül). Illetve mivel nálunk nincs kaja amiben ne lenne hús, ezért úgy kezdtem, hogy egy kisebb csirkemellet csíkokra vágtam, és sózva borsozva megpírítgattam. Aztán ezt félretéve jöhettek a zöldségek. A kész üvegtésztát nem csak a zöldségekkel kevertem össze hanem a husival is, és így öntöttem rá a szójaszószt.
És még egy megjegyzés, akinek a szójaszósza nem sózott, azt figyeljen oda a sózásra.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL