1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Brokkoli krémes burgonyahajó

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

Hozzávalók 2-3 főre: 6 közepes szem burgonya (nem szétfővő), 3-4 nagyobb brokkoli rózsa, 1-2 ek tejföl, só, bors, 5 dkg gauda sajt, pár szelet bacon, 5-6 szem színes bors, 2 tk kacsazsír

 


 

A burgonyákat héjastól (de előtte alaposan sikáljuk le) puhára főzzük.
A brokkolit párolóedényben megpároljuk.
A burgonyát kihűtjük.
A billegősebb felét lefejezzük (ezt is fel fogjuk használni, ezért szépen vágjuk le), majd egy kiskanállal nagyobb mélyedéseket vájunk a burgonyákba.
A lefejezett részeket kettőbe vágjuk, sózzuk, és a durvára tört borssal ízesítjük.
A kivájt burgonyát villával összetörjük, hozzáadjuk a brokkolit, a tejfölt, a reszelt sajtot.
Fűszerezzük, majd a villával jól összekeverjük.
A hajókat púposra töltjük a töltelékkel.
Egy tűzálló tálat körbebélelünk baconnal, belehelyezzük a hajókat, a burgonyaszeleteket.
Rádobunk 1-2 tk kacsazsírt (vagy más zsiradékot), és előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt átsütjük. A magmaradt brokkolival együtt tálaljuk.  
Önmagában is fogyasztható, de húsok mellé is kitűnő kísérő.

 


 




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL