1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Köretek

Tojásos rösti


Tojásos röstiAz eredeti röstihez csak burgonya, só, bors szükséges. Valójában ez egy burgonyás, sült lepény.Ebbe a röstibe viszont tettem egy kis tojást is, hogy biztosan összeálljon. Az ízek fokozása végett a sütőzsiradékba tettem pár rozmaring ágacskát is.

Borral párolt zsályás lencse


Borral párolt zsályás lencseEz a lencsés köret bár egyszerűnek néz ki, mégis ünnepi, és különleges alapanyagokból készül. Alapreceptként felhasználva sok, más ételrecepthez felhasználható. Ebből a raguból készíthetünk akár salátát, főzeléket, vagy akár fasírtot is.

Knédli


A knédli, vagy más néven a héj nélküli kenyér gőzöléssel készül. Hasonlít a fehér kenyérhez, de nincs kérge. A receptet Molnár Zsuzsanna küldte. Köszönjük. A recept annyira megtetszett, hogy magam is elkészítettem.

Üvegtészta pirított zöldségekkel

A kínai konyha egyik jellegzetes tésztája, az üvegtészta. Többféle lisztből készülhet, például rizslisztből, vagy akár borsólisztből is. Gluténmentes, diétás, finom, és gyorsan el is készíthető.

Fűszeres, mazsolás rizs

Egy kínaias húsételhez készítettem ezt a szegfűszeggel, és mazsolával ízesített rizs, amit eredetileg még Jordániában ettünk anno a férjemmel. A szegfűszeg jó hatással van az emésztésre, a keletiek valószínűleg, ezt jól tudva, ezért használják a mindennapi étkezéseikhez.

Vajas, tepsis újburgonya

Egy étel akkor tökéletes számomra, ha nem csak istenien finom, de gyorsan, és maszatolás mentesen el is készíthető. Ez a burgonya is így készül. Még mosogatni sem kell utána.

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL