1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Gesztenyés, almás turmix recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 


A gesztenye rostokban gazdag, alacsony szénhidráttartalmú, fehérjében gazdag élelmi forrás. Almával, és zabpehellyel kombinálva ízekben gazdag, egészséges ital, amit pillanatok alatt elkészíthetünk egy erős turmixgép segítségével. Ezzel a gesztenyés, almás turmix recepttel nem fogsz befürödni. Gyorsan elkészíthető, ízletes, tápláló.


Gesztenyés, almás turmix recept


Hozzávalók a gesztenyés, almás turmix elkészítéséhez1 főre:


50 g hámozott, egész sült gesztenye
½ alma
1 evőkanál finomszemű zabpehely
1 mk útifűmaghéj
1 mokkáskanál frissen facsart citromlé
1 teáskanál méz (elhagyható)
200 ml rizstej
víz az áztatáshoz

A gesztenyés, almás turmix elkészítése


A zabpelyhet 2 dl kézmeleg vízben áztassuk 10 percen át. Ennek az a lényege, hogy értékes rosttartalmát megtartsuk, de a fitinsav ásványianyag „kivezető” hatását minimálisra csökkentsük.
Az almát mossuk meg, majd héjastól daraboljuk fel.
Tegyünk minden hozzávalót a mixer turmixkelyhébe (nekem Nutribulletem van), és 30 másodpercig aprítsuk.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL