1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Almás pite turmix recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 




Az alma számtalan jótékony hatással van a szervezetünkre, és gyakorlatilag mindig kéznél is van. Tökéletes turmix készíthető belőle, olyan is, ami az almás pite ízére emlékeztet. Ehhez az almás pite turmix recepthez sült és nyers almát is felhasználjunk. Egyrészt a sült almában karamellizálódó cukornak köszönhetően nem kell cukrot vagy egyéb édesítőt hozzáadnunk a turmixhoz, a nyers almában pedig benne van az alma minden jótékony hatása.


almás pite turmix


Hozzávalók az almás pite turmix elkészítéséhez 2 főre:


3 db közepes méretű alma
2 ek darált mandula
400 ml víz
1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
1 narancs reszelt héja
1 tk útifűmaghéj rost


Az almás pite turmix elkészítése


  • Két szem almát mossunk meg, majd tegyük egy sütőtálba, és 180 fokra előmelegített sütőbe süssük 25 percen át. Majd hűtsük ki.
  • A maradék egy almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházát, majd daraboljuk fel.
  • A sült és a nyers almákat tegyük a turmixkehelybe, adjuk hozzá a mandulát, a vizet, az őrölt fahéjat, a narancshéjat, és az útifűmaghéj rostot is. Turmixoljuk krémesre.

Kiváló vitamin és rostforrás.

Készítsd el a sült alma receptemet is!





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL