1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Mango lassi recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 


A mango lassi (ejtsd lasszi) egy indiai, mangós, joghurtos ital. Jól behűtve kitűnő nyári frissítő, de Indiában a csípős ízek enyhítésére is fogyasszák. Érdekessége, hogy egyszerre édes és sós is, sőt, bátrabbak egy kis kardamommal is fűszerezhetik.

TIPP: Ha igazán jó mango lassit szeretnél inni, javaslom, vásárlod meg a drágább, de a fán beérett mangót. Komolyabb zöldségeseknél általában ’repülős’ mangónak is nevezik, de én már a METRO-ban is vettem ilyet, ott jóval olcsóbban (2 darabot ezer forintért). Mindenképpen érett, édes mangóval a legjobb, és ebben az esetben plusz cukrot sem kell hozzáadni, annyira édes maga a gyümölcs.

Mango lassi


Hozzávalók 2 adaghoz:
1 db érett mangó
250 ml natúr joghurt
125 ml tej
csipet só
kardamom ízlés szerint
cukor ízlés szerint

Minden hozzávalót turmixgépbe teszünk, és krémesre pépesítjük. Jól behűtve fogyasszuk.




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL