1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Mézes citromszörp recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 




Hozzávalók:
10 db kezeletlen bio citrom
a citrom levével megegyező mennyiségű akácméz



Mézes citromszörp


A citromokat megmossuk, megszárogatjuk, héjukat finoman lereszeljük.
TIPP: A héjat vízzel feloldva jégkocka tartóban lefagyaszthatjuk, vagy alkohollal citrom esszenciát készíthetünk belőle. Porcukorba keverve sütemények ízesítésére is remekül használható.
Levüket kifacsarjuk. Mennyiségét lemérjük.
Ugyanennyi mennyiségű akácmézet mérünk ki.
A hozzávalókat egy befőttes üvegbe tesszük, lezárjuk, és felrázzuk.
Naponta többször felrázzuk.
Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg a hozzávalók teljesen el nem elegyednek egymással.
Az így keletkező habot leszedjük, majd a citromos szirupot egy üvegbe öntjük, lezárjuk, majd hűtőben tároljuk figyelve arra, hogy ne szennyeződjön más alapanyaggal.



TIPP: Ezt a szirupot/szörpöt számtalan módon hasznosíthatjuk. Önmagában is egy vitamin bomba, amit gyerekeknek kanalanként is adhatunk természetes C-vitamin gyanánt. Fogyasztása roboráló és immunerősítő hatású. Készíthetünk belőle limonádét, tehetjük teába, házilag facsart vagy préselt gyümölcslébe, de sütemény ízesítéséhez is bátran használhatjuk.


Az ételfotó a Galenus Kft. (www.patikamagazin.hu) felkérésére készült a Jó étel, jó élet című receptkönyv illusztrációjaként, és a recept a fotóval egyetemben a Galenus Kft. engedélyével jelenik meg a Rita Konyhája receptoldalon (fotó: Hadarik Rita)






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL