1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Mézes mandulaital, mandulatej recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Nagyon finom, enyhén pirított mandulához jutottam, és rögtön tudtam, hogy akkor most lesz itt az ideje a mandulaital főzésnek. Sokan tejnek nevezik, de szerintem felesleges, én is csak a keresők miatt írtam ide be. Ez egy növényi ital, ami kinézetében, és felhasználásában hasonlít a tejhez. Egyébként ez egy nagyon finom ital, ha valakinek nincs problémája a tejjel, akkor is érdemes kipróbálni. Én a Rosenstein főző automatámmal készítettem el, ennek a használatát írom le a receptben.


Mézes mandulaital, mandulatej


Hozzávalók 3-4 pohárhoz:
60 ml héjastól pirított mandula (a készülék zárókupakján található 60 ml-es vonalig mért mandula mennyiségről beszélek)
1 ek méz
1/4-ed vanília rúd kikapart belseje
kis csipet só
1 ek kókuszolaj
800 ml víz


A készüléket az utasítás szerint összerakjuk.
A tartályba tesszük a hozzávalókat, és hagyjuk egy órát ázni.
Majd áram alá helyezzük a készüléket, és elindítjuk a SOUP CHUNKY funkciót.
A készülék először melegít, majd főz, darál.
Ez a funkció alapvetően krémlevesek főzésére lett kialakítva, ezért, ha magtejet főzünk benne, a funkció lejárata után még kell krémesíteni.
Erre két lehetőségünk van.
Vagy beindítjuk a BLENDER funkciót (1-2-szer is), vagy 1-2 percig folyamatosan nyomva tartjuk rajta a PULSE funkciót.
Ezt követően egy finom szűrőn átszűrjük.





Hozzászólások  

 
#1 zitus2003 2015-02-20 19:23
leveses köret
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL