1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Gombás pacal

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 




Már egy ideje ott lapult a mélyhűtőben, várva a megfelelő pillanatot. Nem szólt, csak nézett rám bénultan, néha, ha az ajtó kinyílt. Tudta, sejtette, hogy ha hozzáérek, valami szentségtörést követek el, de legalább is olyat teszek, amihez eddig nem volt hozzászokva...Tovább is van, mondhatnám, de inkább megosztom Veled a gombával felturbózott tökéletes pacal receptjét, amiért minden pacalimádó oda lesz.


gombás pacal


Hozzávalók 4 adag gombás pacalhoz:
1000 g tisztított, előfőzött pacal
(az otthoni előfőzéshez 2 gerezd fokhagyma, 1 tk szemes bors, só)
1 ek mangalicazsír
150 g vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mk köménymag

2 tk őrölt fűszerpaprika
tört bors
½ paprika
1 szem paradicsom
300 ml vörösbor
víz
1 tk szárított vagy friss majoránna
300 g szeletelt gomba



Így rövidítsd le a pacal főzési idejét!


A nagyon menők nyersen, frissen veszik a pacalt, és veszik a fáradtságot arra, hogy órákig előfőzzék a pacalt, össze kollagénozva ezzel a konyha falát, és bebüdösítve az egész lakást. Persze ezeket a kellemetlenségeket nem tudjuk egy az egyben megúszni, de ha már előkészített, előfőzött pacalt veszünk, akkor jóval rövidebb lesz az az idő, ami szagokkal és zsírfoltokkal jár. Hentesnél sokszor lehet hűtőpultból előfőzött pacalt kapni, de érdemes keresni a mirelit pultokban is.

A gombás pacal elkészítése lépésről-lépésre


Az előfőzött pacalt vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát zúzzuk, majd a zsíron üvegesre dinszteljük a szemes köménnyel együtt.
Meghintjük pirospaprikával, majd gyorsan rászedjük a csíkokra vágott pacalt.
Átkeverjük, felöntjük a vörösborral, és annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyival ellepje az ételt.
Sózzuk, ízlés szerint borssal ízesítjük.
Hozzáadjuk a darabokra vágott paprikát és paradicsomot.
Lassú tűzön elkezdjük párolni.
Folyamatosan kóstoljuk, ha nem puha még, de elfővi a folyadékot vízzel pótoljuk.
Időközben hozzáadjuk a majoránnát is, legjobb, ha friss majoránnát tudunk venni, és azt használunk.
A gombákat megtisztítjuk, vékonyra felszeleteljük. Ha laskagombát használsz, vág olyan vékonyra, mint a pacalt.
A gombát egy külön serpenyőben olajon adding pároljuk, amíg elpárolog róla a nedvesség, és csak ekkor adjuk a pacalhoz.
Ezt követően 2-3 percig főzzük együtt.
Ízlés szerint főtt burgonyával, burgonyagombóccal, friss kenyérrel tálaljuk.

Szereted a gombát? Készítsd el a gombás szendvicskrém receptemet is!





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL