1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ázsiai cukkinis tészta recept lépésről-lépésre

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 2
GyengeLegjobb 



Ebben a csirkés, cukkinis receptben megmutatom, hogyan készíts wokban tökéletes ázsiai ételt. Lépésről lépésre fotókkal is illusztrálom az elkészítést, hogy egészen biztosan jól sikerüljön ez a mennyei ázsiai jellegű tésztaétel.

Ázsiai cukkinis tészta


Thai, és kínai ízek egy tányéron


Nagyon kedvelem a thai és a kínai konyhát, és bevallom, gyakran kombinálom a fő alapanyagaikat. Főleg a thai fűszereket és a szójaszószt szeretem párosítani, holott a thai konyhában inkább a halszósz jellemző, nem a szójaszósz. De hát ettől szép az élet, és jobb az étel, hogy bátran kombinálhatjuk a hozzávalókat.



Hozzávalók a tészta készítéséhez 3 adagra:
1+2 ek olaj (sütőolaj, vagy szezámolaj)
5 szál újhagyma
350 g cukkini
nagyobb diónyi gyömbér
2-3 gerezd fokhagyma
thai chili (a piros) ízlés szerint
½ ázsiai citromfű (opcionális)
250 g csirkemell filé
4 ek szójaszósz
2 ek teriyaki szósz
125 g wok tészta
100 g gomba (én enoki gombát használtam)
1 tk kukoricakeményítő
350-400 ml víz
friss koriander
lime
kis marék sótlan pirított földimogyoró

Az ázsiai cukkinis tészta elkészítése lépésről-lépésre


Az első lépés, hogy mindent elé kell készíteni. A wok ételek titka ugyanis abban rejlik, hogy az előkészített hozzávalókat pár perc alatt összesütik.
Az újhagymát karikára, a cukkinit csíkokra kell vágni.
A gyömbért és az ugyanakkora mennyiségű fokhagymát finomra reszeljük.
A citromfüvet (elhagyható) egy séfkés tompa élével fellazítjuk (rácsapunk párat, hogy a rostok szétváljanak, és az aroma kijöhessen a fás szárból.
A csirkemellet vékony darabokra vágjuk, és 30 percre bepácoljuk a szójaszószos teriyaki pácba.
A keményítőt kikeverjük a hideg vízzel.
Ha ezzel megvagyunk, jöhet a sütés, ami 10 perc alatt megvan.



1 kanál olajt felhevítünk a wok serpenyőben.
Először a cukkinit és az újhagymát pirítjuk át benne 1-2 percig. Ha ez megvan, tegyük félre.



A serpenyőbe tegyük bele a másik két kanál olajt, a reszelt gyömbért, fokhagymát, aprított chilit, és a thai citromfüvet. 1 percig pirítjuk.



Majd hozzáadjuk a pácolt csirkét, és 1-2 percig együtt pirítjuk.


Ezt követően belekeverjük a wok tésztát, a gombát, és ráöntjük a keményítős vizet.
Folyamatos kevergetés mellett (3-4 perc) megvárjuk, amíg a tészta felszívja a folyadékot, és megfő.



Legvégül belekeverjük az előre megpirított hagymás cukkinit.



Azonnal, friss koriander zölddel, és durvára tört mogyoróval forrón tálaljuk.

Ha szereted az ázsiai ízeket, próbáld ki a thai padlizsán receptemet is!






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL