1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Mézes-mustáros csirkenyárs házi majonézzel recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 


Ebben a mézes-mustáros csirkenyárs recepteben azt is megmutatom, hogyan készíts házi majonézt pillanatok alatt. Grillszezonban szinte kötelező elkészíteni ezt a mennyei ételt. Finom, ízekben gazdag, gluténmentes, tejmentes.

TIPP: A majonézhez használt Pödör, hidegen sajtolt lenmagolaj gazdag Omega3 telítetlen zsírsavban, a földimogyoróolaj pedig különleges ízt kölcsönöz neki.


Mézes-mustáros csirkenyárs


Elkészítési idő: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:
700 g csirkemell filé

bors
1 ek mogyorómustár
2 ek méz
csipet őrölt chili
1 kg parázsburgonya
2 ek repceolaj

Hozzávalók a házi majonézhez:
5 ek Pödör lenmagolaj
9 ek Pödör földimogyoró olaj
6 ek (GMO mentes) szójatej
½ gerezd fokhagyma
csipet só
tört bors
1 ek Pödör sör balzsamecet

A csirkemellet felkockázzuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mézet, a chilit, és a mustár nagy részét. 1 kiskanál mustárt félreteszünk a majonézhez. Összekeverjük, 30 percet hűtőben pihentetjük.
A pácolt húst kis nyársakra húzzuk. Ha faszén felett sütjük, akkor a fanyársakat áztassuk be előzőleg hideg vízbe.
A húst süssük aranybarnára. Serpenyőben két kanál repceolajon süssük ki őket. Ha faszenes grillrácson sütjük, akkor a pácoláskor adjuk a húshoz az olajt.
Közben a megmosott parázsburgonyát tegyük tepsibe, sózzuk, borsozzuk, öntsünk alá 1 dl vizet, és 2 ek repceolajt. 180 fokos, légkeveréses sütőben süssük ropogósra.

Házi  majonéz készítése:
A majonézhez aprítógépbe tesszük az olajakat, a szójatejet, csipet sót, egy kis tört borsot, a sör balzsamecetet, a mustárt, és a fokhagymát.
10-15 másodpercig aprítjuk, addig, amíg majonéz állagú lesz.
TIPP: A majonézhez valamennyi hozzávaló azonos hőmérsékletű kell, hogy legyen, különben a nem lesz krémes állagú. Tapasztalataink szerint a legjobb állag eléréséhez a hűtő hőmérsékletű hozzávalók a legmegfelelőbbek




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL