1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Téli tepsis zöldségek recept kolbásszal

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Ez a recept is a hűtőben lévő maradékokból született. Egy szem burgonya, egy zeller, és sorolhatnám. Mivel szeretjük a sült zöldségeket, emellett az egyszerű megoldás mellett döntöttem. Persze a kolbász nem maradhatott ki belőle. A sült zöldségek íze ellenállhatatlan, kolbásszal, és sajttal együtt pedig egyszerűen zseniális.


Téli tepsis zöldségek kolbásszal


Hozzávalók 3-4 adaghoz:
500 g zellergumó
350 g burgonya
100 g cékla
150 g cukkini
100 g lilahagyma
2-3 gerezd fokhagyma

tört bors
200 g száraz kolbász
100 ml víz
100 g cheddar sajt



A zöldségeket kockára vágjuk, a fokhagymát vékony szeletekre, a kolbászt szintén vékony karikákra.
Sózzuk, borsozzuk, és egy olyan sütőtálba helyezzük, amit le lehet fedni. Én egy fém sütőedénybe tettem.
Ráöntünk 1 dl vizet, lefedjük, és 180 fokos, légkeveréses sütőben 50 percig sütjük.
A kolbász kiengedi magából a zsírt, ezért nem kell külön olajt vagy zsiradékot hozzáadni, de néha keverjük át a zöldségeket, hogy minden oldaluk át tudjon sülni.
Végül rászórjuk a sajtot, és fedő nélkül rápirítjuk.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL