1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Narancsos marengói csirke recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


A történeti leírások szerint Napóleon a II. itáliai hadjárata során született meg ez a recept. Bár nem valószínű, hogy az étel volt a csata megnyerésének oka, Napóleon állítólag ezt követően minden csata előtt ezt az ételt ette. Az eredeti receptben fehérborral készül ez a gombás csirke, amit egy francia oldalon naranccsal helyettesítettek. Én ezt az utóbbi receptet próbáltam ki.


Narancsos marengói csirke


Hozzávalók 3 főre:
1+1 ek extra szűz olívaolaj
3 ga vaj
300 g champignon gomba szeletelve
50 g hagyma
2 gerezd fokhagyma
6 db csirke alsó vagy felső comb
1 mk provancei fűszerkeverék
2 ek liszt

tört bors
200 ml frissen facsart narancslé
100 ml zöldségalaplé vagy víz
150 g finomra aprított, hámozott paradicsom
1 tk nádcukor
tálaláshoz bazsalikom, petrezselyem



A combokat megszórjuk a provancei fűszerkeverékkel, és meghintjük liszttel.
A gombát felszeleteljük, egy kanál olajon megpirítjuk, majd félretesszük.
Ugyan ebben a serpenyőben elkezdjük dinsztelni plusz egy kanál olajon és a vajon a finomra aprított hagymákat.
Majd erre szedjük a fűszeres, lisztezett húsokat, amiket körbepirítunk.
Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a vízzel, narancslével, és paradicsommal, elkeverjük benne a cukrot is.
Lefedjük, és közepes lángon kb. 40 percig főzzük.
Tálaláskor friss zöldfűszerrel szórjuk meg.
Én gyökérkenyérrel ettem.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL