1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Csirkepaprikás recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 2
GyengeLegjobb 



Idén (2015) nem jutottam ki a Gourmet fesztiválra, csak a facebookon láttam a jobbnál jobb paprikás csirke fotókat. Kedvet kaptam én is egy újragondolt paprikás csirke elkészítésére, amit egy háziasszony is könnyedén elkészíthet átlagos konyhai eszközökkel. Én most karfiolrizzsel ettem, így jelentősen csökkenthető az étel kalóriaértéke, mégis tápláló. A diétás csirkepaprikás elkészítése tehát nem bonyolult, ráadásul olyan finom, hogy mind a tíz ujjad megnyalod utána. Karfiolrizzsel tálalva ajánlom, aminek a receptjét szintén megtalálod itt.

Gluténmentes.

Tojásmentes.

Kalóriaszegény.



Paprikás csirke


Hozzávalók a mártáshoz 4 főre:
1 csapott ek libazsír vagy 2 ek extra szűz olívaolaj
200 g főzőhagyma vagy vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tk fűszerpaprika
csípős, hegyes erős paprika ízlés szerint
150 g friss paradicsom
200 ml húsalaplé vagy víz

20 g vaj
80 ml 10 %-os tejszín
Hozzávalók a csirkemell roládhoz:
4x220-230 g-os csirkemell filé

16 szelet bacon
2-3 ek olívaolaj
Köretnek kapros karfiolrizs, aminek a receptjét ITT találod meg.


A csirkepaprikás elkészítése



A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát felszeleteljük, az erős paprikát, felkarikázzuk,és az olajon vagy zsíron karamellizáljuk (halvány barnára) dinszteljük egy lábosban.
Megszórjuk fűszerpaprikával, átkeverjük, majd felöntjük az alaplével vagy vízzel, hozzáadjuk a szeletekre vágott paradicsomot.
Sózzuk, és 5-6 percet főzzük.
Ekkor leturmixoljuk teljesen krémesre.
Végül forrón belekeverjük a vajat, majd elkeverjük benne a tejszínt is.
A csirkemelleket megtisztítjuk, hosszanti irányban bevágjuk, hogy szép, egyenletesen lapos húsdarabot kapjunk.
Enyhén megsózzuk, majd szorosan feltekerjük.
4-4 baconszeletet egymás mellé rakunk, és ebbe feltekerjük a hús roládokat.
A tekert roládokat közepesen forró olajban kisütjük. Először azt az oldalát tegyük az olajba, amelyiken a baconszeletek végei vannak, így az azonnal rásül, nem válik el a hústól.
Minden oldalát megsütjük.
Tálaláskor a hústekercsek végeit levágjuk, majd kettévágjuk, és mindkét felet haránt elvágjuk.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL