1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Csirkepaprikás recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 2
GyengeLegjobb 



Idén (2015) nem jutottam ki a Gourmet fesztiválra, csak a facebookon láttam a jobbnál jobb paprikás csirke fotókat. Kedvet kaptam én is egy újragondolt paprikás csirke elkészítésére, amit egy háziasszony is könnyedén elkészíthet átlagos konyhai eszközökkel. Én most karfiolrizzsel ettem, így jelentősen csökkenthető az étel kalóriaértéke, mégis tápláló. A diétás csirkepaprikás elkészítése tehát nem bonyolult, ráadásul olyan finom, hogy mind a tíz ujjad megnyalod utána. Karfiolrizzsel tálalva ajánlom, aminek a receptjét szintén megtalálod itt.

Gluténmentes.

Tojásmentes.

Kalóriaszegény.



Paprikás csirke


Hozzávalók a mártáshoz 4 főre:
1 csapott ek libazsír vagy 2 ek extra szűz olívaolaj
200 g főzőhagyma vagy vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tk fűszerpaprika
csípős, hegyes erős paprika ízlés szerint
150 g friss paradicsom
200 ml húsalaplé vagy víz

20 g vaj
80 ml 10 %-os tejszín
Hozzávalók a csirkemell roládhoz:
4x220-230 g-os csirkemell filé

16 szelet bacon
2-3 ek olívaolaj
Köretnek kapros karfiolrizs, aminek a receptjét ITT találod meg.


A csirkepaprikás elkészítése



A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát felszeleteljük, az erős paprikát, felkarikázzuk,és az olajon vagy zsíron karamellizáljuk (halvány barnára) dinszteljük egy lábosban.
Megszórjuk fűszerpaprikával, átkeverjük, majd felöntjük az alaplével vagy vízzel, hozzáadjuk a szeletekre vágott paradicsomot.
Sózzuk, és 5-6 percet főzzük.
Ekkor leturmixoljuk teljesen krémesre.
Végül forrón belekeverjük a vajat, majd elkeverjük benne a tejszínt is.
A csirkemelleket megtisztítjuk, hosszanti irányban bevágjuk, hogy szép, egyenletesen lapos húsdarabot kapjunk.
Enyhén megsózzuk, majd szorosan feltekerjük.
4-4 baconszeletet egymás mellé rakunk, és ebbe feltekerjük a hús roládokat.
A tekert roládokat közepesen forró olajban kisütjük. Először azt az oldalát tegyük az olajba, amelyiken a baconszeletek végei vannak, így az azonnal rásül, nem válik el a hústól.
Minden oldalát megsütjük.
Tálaláskor a hústekercsek végeit levágjuk, majd kettévágjuk, és mindkét felet haránt elvágjuk.





Hozzászólások  

 
#5 Lupe 2017-04-21 10:19
It's hard to find experienced people on this subject, but you sound like you
know what you're talking about! Thanks

Look into my page manicure: http://www.blueband-zalewo.pl/hello-world/
Idézet
 
 
#4 Merlin 2017-04-21 00:49
Good day! Do you know if they make any plugins to assist with
SEO? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good
results. If you know of any please share. Thank you!



Also visit my homepage :: manicure: http://www.sweetasmoiok.com
Idézet
 
 
#3 Stephanie 2017-04-20 17:02
Your style is very unique compared to other people I have read stuff from.
I appreciate you for posting when you have the opportunity, Guess I will just bookmark this page.


Feel free to surf to my weblog manicure: http://www.sweetasmoiok.com
Idézet
 
 
#2 Marianne 2017-04-09 21:56
IGAZAN FINOM ES NAGYON GUSZTUSOS,KOSZO NOM
Idézet
 
 
#1 Rafael 2017-04-02 02:51
I really like what you guys tend to be up too. This sort of clever work and exposure!
Keep up the great works guys I've incorporated you guys to my blogroll.


my web-site manicure: http://www.sweetasmoiok.com
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL