1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Piri-piri csirke recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



Kedvenc sztár szakácsom J.O. műsorában láttam ezt a bizonyos piri-piri csirkét. Mivel imádom a csípős ételeket, nem volt kérdés, hogy el fogom készíteni ezt az ételt. Én most citromsárga, lila sárgarépákat, és batátát sütöttem hozzá köretnek.


Piri-piri csirke


Hozzávalók 2-3 főre:
6 db bőrös, csirke felső comb

frissen tört bors
2 ek olívaolaj
1 mk cayenne bors
kakukkfű
120 g angolzeller
A szószhoz:
80 g lilahagyma
2-3 gerezd fokhagyma
200 g hámozott paradicsom
chili és erős paprika ízlés szerint
20 g vörösborecet
1/2 citrom reszelt héja és leve
Tálaláshoz: snidling, chili aprítva



A szósz hozzávalóit feldaraboljuk, egy magas falú edényben összekeverjük a paradicsommal és az ecettel, valamint a citromlével.
Egy botmixerrel leturmixoljuk, vagy aprítóban pürésítjük.
A csirkecombokat előkészítjük.
A bőrös felén két helyen bevágjuk, a csontos oldalukon a csontok mentén bevágjuk, hogy könnyebben, és szépen átsüljön majd a hús.
A combokat sózzuk, borsozzuk, cayenne borssal és friss kakukkfűvel fűszerezzük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd belehelyezzük a csirkéket a bőrös felükkel lefelé.
A bőrös oldalon pirosra sütjük, majd megfordítjuk, és így is sütjük két percet.
Közben a sütőt előmelegítjük 180-190 fokra.
Az angolzellert (esetleg kaliforniai paprikát helyette) felszeleteljük, egy kis tepsibe helyezzük.
Erre tesszük az elősütött combokat a bőrös oldalukkal felfele.
Ráöntjük a szószt, majd betoljuk a sütőbe.
Kb. 20-25 percig sütjük.
A gyökérzöldségeket (édesburgonya, különféle színű - itt citromsárga és lila - répákat) egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük, olíva olajjal meglocsoljuk, és a csirkékkel együtt betesszük a sütőbe. Kb. egy időben készülnek el.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL