1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Sütőtökös darált húsos ragu recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



Kissé leegyszerűsített a recept elnevezése, hiszen ez a ragu ennél sokkal többet tartogat magában. Sütőtök, angol zeller, kaliforniai paprika, pikáns fűszerek, egy kis paradicsom, és egy pohárka vörös bor gondoskodnak a tökéletes élvezethez. Köretként farfalle, azaz masni tésztát javaslok.


Sütőtökös darált húsos ragu


Hozzávalók 3-4 adaghoz:
1 ek kacsazsír
100 g (1 közepes fej) lilahagyma
200 g darált sertés lapocka
200 g darált marha lapocka
1 mk őrölt római kömény
1 mk fűszerpaprika
kis darab chili
csipet őrölt bors
1 tk méz
150 g angol zeller
300 g tisztított sütőtök
50 g kaliforniai paprika
100 ml passzírozott paradicsom
100 ml száraz vörösbor
3-400 ml zöldségalaplé vagy víz

2 gerezd fokhagyma


Először előkészítjük a zöldségeket.
A hagymát vékony félkarikára vágjuk.
Az angol zellert vékony szeletekre, a tököt és a paprikát pedig apró kockára vágjuk.
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a zsírt, majd megpirítjuk rajta a hagymát.
Amikor kezd karamellizálódni, rászedjük a húsokat.
A serpenyő alatt a tüzet kissé megemeljük, hogy a hús piruljon, és ne eresszen sok levet.
Csak akkor fűszerezzük, amikor már a hús kifehéredett, kissé megpuhult.
Ekkor sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a római köménnyel, a finomra aprított chilivel, és rácsorgatjuk a mézet is.
Hozzáadjuk a zöldségeket, majd felöntjük a paradicsomlével, borral és a víz felével.
Átkeverjük.
Közepes hőmérsékleten, félig lefedve pároljuk.
Ha szükséges, időnként pótoljuk az elpárolgó folyadékot a maradék vízzel, vagy alaplével.
Körülbelül 1 órán át pároljuk lassan a ragut, az utolsó 10 percben belereszeljük a fokhagymát is.
Kifőtt farfalle tésztával tálaljuk.






RECEPTEK

Add a Startlaphoz