1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Lecsós csirke recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 



Írtam már arról, az Ahány ház, annyi lecsó cikkemben, hogy mennyiféle képen el lehet készíteni ezt az igazán magyaros ételt. Nekem is meg van a tökéletes lecsó receptem, de persze azért kipróbálok más recepteket is. Ebben a lecsó receptben a főtt fehér bab is szerepet kap, és hogy mindenki jól lakjon, roston sült csirkemellel tálalom. Imádni fogjátok, ha a 3 fő alapanyag egyébként is bejön nektek!


Lecsós csirke babbal

Hozzávalók 4 főre:
A lecsóhoz:
20 dkg száraz fehér bab (puhára előfőzve)
3 ek olaj (hidegen sajtolt napraforgó olaj, olíva, vagy zsír)
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mk fűszerpaprika

6 db TV paprika
4 db közepes méretű paradicsom
A csirkéhez:
60 dkg tisztított csirkemell filé

tört bors
olaj

A babos lecsó elkészítése lépésről lépésre


  • A száraz babot érdemes egy éjszakára beáztatni, majd másnap egy kis babérleveles, sós vízben puhára főzni. Ha elkészült, leszűrjük. Természetesen konzerv babot is lehet az ételhez használni.
  • A hagymákat félkarikára, a fokhagymát nagyon vékony szeletekre vágjuk, majd olajon megdinszteljük.
  • A paprikákat és a paradicsomot megmossuk.
  • A paprikát kicsumázzuk, hosszában kettévágjuk, majd felszeleteljük.
  • A paradicsomot szeletekre vágjuk.
  • A megdinsztelt hagymát sózzuk, majd hozzáadjuk a paprikákat.
  • Folyamatosan rázogatva, vagy kevergetve megpirítjuk.
  • Ha puha, és kis pörzsanyag is képződött már a paprikán, megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, majd azonnal hozzáadjuk a paradicsomot is.
  • Addig pároljuk, amíg a paradicsom egy kevés levet ereszt.
  • Hozzáadjuk a főtt babot is.

A csirkemell elkészítése lépésről lépésre

  • A csirkemellet 4 szeletre vágjuk.
  • Sózzuk, borsozzuk, olajjal meglocsoljuk, átdörzsöljük.
  • Forróra hevített rostlapon, vagy serpenyőben minden oldalukat készre sütjük.

Forrón tálaljuk.


Magyar Baromfi Védjegy

Tippek, hogy milyen szempontok szerint vásárolj jó minőségű csirkét

A baromfihúsok csomagolásán érdemes a Magyar Baromfi Védjegyet keresni, amely az elmúlt években az ízletes, 100 százalékban hazai baromfi hústermékek szimbóluma lett. A védjeggyel ellátott termékek szigorú minőség-ellenőrzésen esnek át, így biztosak lehetünk benne, hogy ezek az áruk biztonságosak: útjuk nyomon követhető a termelőtől egészen a boltokig. 
Készült a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatóság támogatásával.

Próbáld ki a ratatouille, azaz a franci lecsó receptemet is!




Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL