1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Zsályás, citromos csirke recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



Nem is tudom elmondani, mennyire szeretem a friss zsályát, és amikor végre hozzájutok, úgy tudok örülni neki, mint egy kisgyerek. Apropó kisgyerek. Ezt a citromos, zsályás csirke ragut a fiaimnak készítettem pikk-pakk, és Boti nagyot sóhajtozva megjegyezte (4 hét nyaralás után), hogy anyu, mennyire hiányzott már a főztöd.

Zsályás, citromos csirke

Hozzávalók 3 főre:
650 g csirkemell filé
6 szelet vékony bacon
10 db zsályalevél
10 db koktél paradicsom
2 db rozmaring bóbita
½ citrom szeletekre vágva

tört bors
2 gerezd fokhagyma
70 ml száraz fehérbor
pici víz


A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
Beletesszük egy hőálló, fedeles sütőedénybe a bacon szeletekkel együtt.
Mellészórjuk a zsályaleveleket, a rozmaringot, a vékonyra szeletelt fokhagymát, a felezett paradicsomokat, a citromgerezdeket.
Aláöntjük a bors, és a vizet.
Lefedjük, és 200 fokos sütőben 30 percet sütjük, majd fedő nélkül további 10-15 percet, vagy amíg enyhén piros színűek nem lesznek a csirkefalatok.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL