1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Libazúza pörkölt recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Hát én ennyire finom zúzát még életembe nem ettem. Nem csak Márton napra ajánlom, annyira jó. Libazúzát annyira nem látni a hűtőpultokban, érdemes a hentesünkkel diskurálni, és ügyeskedni, hogy szerezzen nekünk belőle. A libazúza nem hasonlítható a csirkééhez, vagy a pulykáéhoz, mert sokkal ’tisztább’, húsosabb.


Libazúza pörkölt


Hozzávalók kb. 8 adaghoz:
1000 g libazúza
300 g sárgarépa
200 g vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek libazsír
1 csapott mk köménymag
1 tk szárított majoránna  
1 csapott ek fűszerpaprika
200 ml száraz vörösbor
húsleves alaplé vagy víz
1 ek paradicsompüré

tört színes bors



A zúzát megtisztítjuk. Egy éles késsel levágjuk a fehér, inas részét, majd kettévágjuk, megmossuk, leitatjuk róla a vizet.
A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymáz zúzzuk.
A libazsíron megfonnyasszuk a hagymákat, majd rászedjük a tisztított, és karikára vágott sárgarépát.
5-6 percig így pirítjuk, közben rászórjuk a köménymagot, és a majoránnát.
Ezt követően adjuk hozzá a zúzát, amit addig pirítunk, amíg elsötétedik a színe.
Ekkor megszórjuk a fűszerpaprikával, átkeverjük, és felöntjük a borral, és annyi alaplével vagy vízzel, ami ellepi.
Belekeverjük a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön elkezdjük főzni.
Arra érdemes felkészülni, hogy a zúza sokáig fő, legalább 2-2,5 óra kell neki.
A főzés közben odafigyelünk arra, hogy ha elfővi a levét, mindig pótoljuk annyival, ami éppen ellepi.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk.





Hozzászólások  

 
#1 Gábor 2015-07-10 10:20
Ha valaki megcsinálja, kérem semmiféle éles késsel ne távolítson el semmiféle fehér inas részt. Tovább kell főzni amíg átlátszóvá nem válik, és az lesz a zúza lényege, mint a körömpörköltben az inak.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL