1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Töltött gömb cukkini recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Főként piacokon, termelői vásárokon lehet sárga vagy zöld színű, gömb alakú cukkiniket kapni. A gömb cukkini töltve a leglátványosabb. Töltsd meg hússal, vagy egyéb zöldséggel, ahogy neked tetszik. Ebben a receptben most egy marhahúsos verziót mutatok be.


Töltött gömb cukkini

Hozzávalók:
1 db kerek cukkini (350 g tisztítva)
150 g darált marhalapocka

tört színes bors
1 gerezd fokhagyma
1 szardellafilé
½ mk mustár
½ mk Erős Pista (házi)
1 db M-es tojás sárgája
10 g (GMO mentes) kukoricadara
víz
100 ml száraz fehérbor
30 g félkemény sajt


A cukkini gömböt megmossuk, a talpánál levágunk egy vékony darabot, hogy megálljon, sütés közben ne dőljön el.
A tetejét levágjuk, magházát alaposan kikaparjuk.
Lereszelünk egy fokhagymát, a felét kikeverjük egy teáskanál olajjal, és átkenjük vele a cukkini belsejét. Tört borssal is megfűszerezzük.
A darált húst alaposan összekeverjük a maradék fokhagymával, szardellafilével, borssal, mustárral, Erős Pistával.
Belekeverjük továbbá a tojássárgát, és a kukoricadarát is.
A masszát beletöltjük a cukkini belsejébe.
Belehelyezzük egy hőálló tálba, alá öntünk pici vizet, és 100 ml száraz fehérbort.
Lefedjük a cukkinit, és 200 fokos sütőben 40 percig pároljuk.
Majd levesszük a tál tetejét, vagy a fóliát, ha azt használtunk, és a tök tetejére tesszük a sajtot.
További 15-20 percig sütjük.
Picit pihentetjük.
TIPP: Tálaláskor párolt ceruzababot, és Erős Pistával kikevert házi tejfölt ajánlok.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL