1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Töltött patiszon recept

Nyomtat Email

 



Gyermekkori emlékeim között kutatva előugrik a rántott patiszon képe is, amit nagyon szerettem. Most is, de rántani, olajjal büdösíteni nem szeretek, ezért is született meg ennek a virág alakú ételnek az ötlete is.

 

Töltött patiszon

Hozzávalók 3 darabhoz:  só, tört színes bors, 3 db kisebb patisszon (kimagozva egyenként kb. 300 g), olívaolaj
Hozzávalók 3 főre a padlizsános fasírtalaphoz: 60 g hagyma, 350 g (1 közepes) padlizsán, só, tört színes bors, 250 g darált pulykacomb, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 mk fűszerpaprika, 1 tk mustár, 3 db ajóka, 35 g zabpehely


A hagymát aprítsuk fel, és 2 ek olívaolajon fonnyasszuk meg.
Az 1x1 cm-es kockára vágott padlizsánt adjuk a hagymához, és süssük pirosra, addig, amíg a padlizsán teljesen meg nem puhul. Ha lefedjük, akkor gyorsabban megpuhul.
Ha készen van, hűtsük ki, majd dolgozzuk össze az összes hozzávalóval.
A patisszonokat mossuk meg, és vájjuk ki a magházukat.
A mélyedéseket sózzuk, borsozzuk, majd töltsük meg a fasírt alappal.
Tegyük őket egy magasabb falú tepsibe, öntsünk alá pici alaplevet vagy vizet, a tetejüket locsoljuk meg vékonyan olívaolajjal.
Fedjük le, majd 200 fokos sütőben pároljuk 30 percet.
Majd vegyük le a fóliát, és addig süssük, amíg a hús meg nem pirul.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ