1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Nyúl almaszószban recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 

Nyúl húsból remek raguk készíthetők. Kifejezetten finom a nyúl, ha borral, és gyümölcsökkel párosítjuk. Ezt a nyúl receptet Varga Zsuzsa küldte a 2011-es Ki mit tud nyúlhúsból receptversenyre.Zsuzsa blogja: http://egycseppbodzas.blogspot.com

 

Nyúl almaszószban recept

Hozzávalók: 1 kg kicsontozott nyúlhús (combja, nyaka, gerince, hasaalja is), 2 nagyobb fej vöröshagyma, 2 db golden alma lereszelve, kiskanál só, bors, csombor, kiskanál kömény, 1 gerezd zúzott fokhagyma, folyadékpótláshoz somlói tramini
Köret: csigatészta kifőzve


A raguhoz a nyúl húst szedjük le a csontokról.
Zsíron puhára pároljuk a két fej aprított hagymát, és két nagyobb golden almát lereszelve. Ebbe a sűrű szószba tegyük bele pirulni a kockákra vagdalt nyúlhúst.
TIPP: csonttal együtt is elkészíthetjük a nyúlragut.
Fűszerként sót, borsot, csombort, egy kevés őrölt köményt, és egy gerezd zúzott fokhagymát használjunk fel.
Az elfőtt levet somlói traminivel pótoljuk a főzés során.
Kifőtt csigatésztával tálaljuk.




Hozzászólások  

 
#2 Zoltan Toth 2011-07-03 10:09
Mindenképpen kipróbálom!Nagy on finom lehet!
Idézet
 
 
#1 kira21 2011-06-08 09:18
Nagyon jol hangzik!!! Koszi a receptet, elmentettem.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL