1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Görög rakott krumpli recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Ez a görög rakott krumpli recept a boltokban kapható poros változat otthoni, sokkal finomabb variációja. Ha megkóstolod, soha többet nem veszel por alapot hozzá.



Hozzávalók a görög rakott krumplihoz egy 20x30-as tepsihez (8 adag):

700 g krumpli, 5 dl házii tejszín, 1,5 dl tej, 1,5 ek keményítő, 300 g darált sertés hús (vagy marha csirke), 100 g feta sajt, 1db kaliforniai paprika, só, tört színes bors, fűszerpaprika, kakukkfű, rozmaring

Görög rakott krumpli


TIPP: További görög recepteket ITT olvashatsz!


A görög rakott krumpli elkészítése


A krumplit héjában megfőzzük.
Közben a darált húst serpenyőben megfuttatjuk egy kevés olíva olajon.
Ízlés szerint fűszerekkel, sóval ízesíthetjük, majd hozzáöntjük  a tejszínt, és a hideg tejben feloldott keményítőt.
Megvárjuk, amíg összeforr, és besűrűsödik.
A sütőtálat kivajazzuk, az aljára tesszük a karikázott burgonyát.
Erre öntjük a húsos, tejszínes masszát.
A tetejére szépen elrendezve rakunk piros, sárga vagy zöld vágott paprikát, és végül ízlés szerint rámorzsolunk feta sajtot is.
180 fokos sütőben 50 percet sütjük.
Nagyon finom lett.


Gluténmentes, amennyiben az elkészítése folyamán a gluténmentes ételkészítés szabályait betartjuk, valamint a felhasznált alapanyagok sem tartalmaznak glutént.

TÁPANYAGTÁBLÁZAT Energia g Tápérték
1 adag/1 tányer Fehérjetartalom: 15 Vitaminok:
B1-vitamin, B2-vitamin, B6-vitamin, D-vitamin, E-vitamin
Zsírtartalom: 27
Kalória / 1 adag: 383 Kcal Rosttartalom: 3 Ásványi anyagok:
kalcium, kálium, nátrium, cink
Szénhidráttartalom: 23
Az értékek Rodler Imre Kalória és tápanyagtáblázata alapján vannak megadva. Az étel gluténmentes, tojásmentes diétás étrendbe illeszthető.



RECEPTEK

Add a Startlaphoz