1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Vadas nyúl recept

Nyomtat Email


Ez a legfinomabb vadas recept, amit csak valaha ettem. Igaz, ezt most nyúlhússal készítettem, de lehet főzni marhával, őz vagy szarvas hússal is. A vadas köreteként zsemlegombócot, knédlit, vagy spagetti tésztát ajánlok.

 


Hozzávalók 4 főre: 10 dkg füstölt szalonna, 80 dkg nyúlkaraj, 4-5 szép szál sárgarépa, 1 kisebb zellergumó, 1 szál halványító zeller, 1 szép szál gyökér, 1 csokor petrezselyem, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1-1,5 dl száraz vörösbor, 3-4 dl alaplé (vagy víz)
Fűszerek: 3 babérlevél, 2-3 szem boróka bogyó, 1 ágacska rozmaring, 5-6 szem bors, 1 ek nádcukor, só, 1 citrom leve, 1-2 ek mustár, 2 dl tejföl

A húst megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk, tört színes borssal és 2 ek mustárral, átkenjük.
Tegyük a karajokat egy tálkába, öntsünk rá olajt, és 1-2 napig pácoljuk a hűtőben.
A főzés napján a szalonnát kockázzuk fel egy nagyobb, magas falú serpenyőben.
Amikor kiengedte a zsírját, tegyük rá kockázott vöröshagymát, a nádcukrot, és kezdjük el dinsztelni.
Amikor már üveges a hagyma, adjuk hozzá a pácolt húsokat, és hirtelen süssük át minden oldalukat.
3-4 perc alatt el is készülünk ezzel, főleg ha 2 napot pácolódik a nyúl.
Majd vegyük ki a húst, és tartsuk melegen.
A hagymás zsírra tegyük rá a megtisztított és feldarabolt zöldségeket, amiket pár percig pirítsunk, majd öntsük fel a vörösborral, és az alaplével.
Tegyük bele a fűszereket, és fedjük le.
40 perc főzés általában elég ahhoz, hogy minden megpuhuljon.

Ha már puhák a zöldségek, távolítsuk el a nagyobb fűszereket, mint a babér, vagy a rozmaring ág.
Majd pürésítsük le az egész ragut teljesen pépesre.
A turmixoláskor adjuk hozzá a tejfölt, a citromlevet, és ha kell, további mustárt, és sót is.
A mártást tegyük vissza a tálba, tegyük bele a húsokat, és fedő alatt 15-20 percig főzzük.
Nekem ennyi idő alatt tökéletes lett a nyúl, de érdemes kóstolással meggyőződni a puhaságáról.



Hozzászólások  

 
#2 Guest 2012-10-12 08:32
A recept jó, de utoljára jöttem erre az oldalra, ha az oldal megnyitásakor hangos reklám köszönt, méghozzá úgy, hogy alig találom meg hol kell leállítani, de legalább lehalkítani. Nagyon rontja ez a fajta reklám az oldal látogatottságát.
A captca-s hsz-ért meg még egy rossz pont. Idős anyámnak esélye sem lenne hozzászólni.
Idézet
 
 
#1 gezaboris 2011-10-06 16:17
szuper a recepted én még tettem hozzá egy kicsit. a zsemlegombócba tettem egykis prézlit hogy jobban ősszeálljon
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ