1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Sült hús, dinsztelt káposztával recept

Nyomtat Email

 


Egy hideg, téli hétvégén ízletes, ám mégis gazdaságos húsétel lehet ez a sült hús, amit köménnyel ízesített, dinsztelt fehér káposztával körítünk. A szaftos ételhez jól illik köretnek a knédli. A receptet Molnár Zsuzsa küldte, köszönjük.

Hozzávalók 4 főre:
A húshoz: 4 szelet vastag csontos karaj, 2 fej vöröshagyma, zsiradék, 1 ek egész kömény, só, víz
A káposztához: 1 közepes fej (1 kg) fehér káposzta, 1 fej vöröshagyma, zsiradék, só, 1 ek egész kömény, ecet, 6 ek cukor (nádcukor is lehet)

TIPP: Knédli, a héj nélküli kenyér receptje. Tovább...

Sült hús, dinsztelt káposztával recept

A megmosott, lecsepegtetett húst a forró zsiradékon mindkét oldaluknál fogva pirosra sütjük.
Ezután rászórjuk a nagyobb szeletekre vágott hagymákat, megszórjuk bőven köménymaggal, pici vizet öntünk alá, végül lefedjük a lábost, és alacsonyabb lángos puhára pároljuk a húst.
1 – 1,5 órán át pároljuk igény szerint a húst, miközben időnként pótoljuk az elpárolgott folyadékot. De ne öntsünk alá túl sok vizet, mindig csak keveset.
Ha készen van, vegyük ki a hússzeleteket, és a visszamaradt szaftot pici ételkeményítővel elkevert vízzel sűrítsük be. Vigyázva arra, hogy ne legyen túl sűrű a szósz (1 tk keményítő).
A káposztához vágjuk vékony szeletekre a hagymát.
A káposztát szeljük nagyon vékony csíkokra.
1-2 ek zsiradékon kezdjük el dinsztelni a hagymát, majd adjuk hozzá a cukrot, és karamellizáljuk le folyamatos keverés mellett.
Ha karamelles az állaga, adjuk hozzá a káposztát, amit ízlés szerint sózzunk, és hozzáadjuk a köményt is.
Keverjük át, majd fedő alatt pároljuk puhára. A káposztából elpárolgó folyadék elég a pároláshoz.
Ha esetleg túl sok levet eresztene, a végén fedő nélkül pároljuk el a levet.
Legvégül ízesítsük ecettel, és kall, sóval.




Hozzászólások  

 
#1 Kis Lászlóné 2011-11-07 00:28
Szeretném, ha tanácsokat kaphatnék a csontritkulás megelőzésére.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS