1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Mustáros csirkemáj recept

Nyomtat Email

Ízre és látványra csodálatos étel ez a mustáros csirkemáj, mézes balzsamecetes gyöngyhagymával. Előkészületekkel együtt nem több, mint 30-40 percet vesz igénybe.Ünnepekre és hátköznapokra egyaránt ajánlom.

Hozzávalók 2 főre: 40 dkg csirkemáj, 1 ek mustár, provance-i fűszerkeverék, só, zsiradék a sütéshez (én egészséges kókuszzsírt használtam), kb. 30 db gyöngyhagyma (friss), 1 ek méz, kb. 1 dl mézes (fehér) balzsamecet, vagy almaecet, só, 10 dkg aszalt sárgabarack, 1 ek olaj (kókuszolaj, vagy dióolaj)

Mustáros csirkemáj recept
A májat tisztítsuk meg, daraboljuk fel, majd sózzuk, és a mustárral pácoljuk be.
Annyi idő elég, amíg megpucoljuk a gyöngyhagymát.
Vegyünk elő két serpenyőt, és mindegyikben hevítsünk fel 1-1 ek zsiradékot.
Az egyikbe tegyük bele a mustáros májat, amit sóval és a fűszerkeverékkel szórjunk meg.
A másikba csak üresen tegyük bele a megpucolt gyöngyhagymákat.
A májat addig süssük, amíg nyomásra már nem enged magából rózsaszín nedvet. Közben időnként keverjünk is rajta egyet.
A gyöngyhagymás serpenyőt rázogassuk, és addig süssük, amíg a hagymák nem kapnak egy kis arany barna színt. Azaz megsülnek. Ez forró serpenyőben pár perc alatt megvan.
Ha megsültek adjuk hozzá a barackokat, majd öntsük fel balzsamecettel, mézzel, egy dl vízzel, majd kicsit sózzuk.
Forraljuk be mártásos állagúra a levet.
Az ételhez friss salátát, és/vagy burgonyapürét ajánlok.
Ha csak salátát fogyasztunk mellé, sokkal könnyebb lesz az étel a gyomor számára.


Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ