1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Baconbe tekert spenótos-sajtos göngyöleg

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 

Előre érdemes elkészíteni, hogy jól kihűlve összeálljon a tekercs, majd felmelegítve burgonyapürével tálalható. Kiváló vendégváró fogás.

Hozzávalók (mindenki a maga mennyiségének megfelelően): pulykamell filé, só, bors, párolt spenót, fokhagyma, reszelt sajt (gauda, trappista), szeletelt bacon (sok), kevés zsiradék, víz

spenótos ételek
A spenótleveleket megmossuk, majd kevés olajon, reszelt fokhagymával, fedő alatt megfonnyasztjuk. (Kb.1 kg húshoz fél kiló spenót szükséges).
A húst kisebb-nagyobb szeletekre felvágjuk, kiklopfoljuk (lehetőleg négyszögletűre), sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
Az egyik oldalát megrakjuk spenóttal, illetve reszelt sajttal.
A húst feltekerjük, a végeinél jól összetűzzük fogpiszkálóval, vagy hústűvel.
A baconokat egymás mellé fektetve olyan szélesre rakjuk, mint a hús göngyöleg, majd a töltött húst feltekerjük a szalonnába.
Olajozott, zsírozott tepsibe tesszük a göngyölegeket, kis vizet öntünk alá, fóliával letakarjuk. Előmelegített sütőben kb. 45 percig pároljuk, majd fedő nélkül további 10 percig sütjük. 

spenótos ételek fázisfotók



Hozzászólások  

 
#1 csarnapata 2010-12-26 09:44
Kedves Rita!

Mire megjön a válaszod, tán már meg is sült a hús... De szeretném megkérdezni, hogy az előmelegített sütő, hány fokos?
Köszönöm. És boldog karácsonyt!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL