1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Csirke bambuszrüggyel, kínai módra recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 
Kínai éttermekben lehet olyan fogásokat kapni, amelyekben roppanós bambuszrügyet is tesznek. Bevallom, én ezt nagyon szeretem. Nemrégiben kaptam ilyen bambuszrügyet egy nagy francia hipermarketben, nem is volt drága. Vettem, és el is készítettem a nem túl édes, nem túl sós, finom kínai ragunkat.

Hozzávalók 2-3 főre: 1 dupla csirkemell filé, pici zsiradék (én kókuszzsírt használtam), só, 1 doboz bambuszrügy (kb. 15 dkg) + a konzerv leve, fél friss ananász, fél kaliforniai paprika, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 ek szójaszósz, 2-3 ek méz, kb. 2 dl zöldséglé (vagy víz + ételízesítő), 1 ek étkezési keményítő

 


Első lépésben készítsünk elő mindent, mert az elkészítés nagyon gyorsan történik, mint a kínai konyhában általában.
A csirke mellett vágjuk kockákra.
A hagymát vágjuk nagyobb kockákra.
Az ananászt szintén kockázzuk fel.
A paprikát csíkokra szeleteljük.
A bambuszrügynek szűrjük le a levét, de ne dobjuk ki.
Először a csirkét dinszteljük meg nagyon forró serpenyőben, egy kevés zsiradékkal.
Ha már kezd pirulni, tegyük félre és tartsuk melegen.
Aztán tegyünk még egy pici zsiradékot a serpenyőbe, és dobjuk rá a hagymát. Pillanatok alatt elkezd a forró serpenyőben pirulni.
Adjuk hozzá a bambuszrügyet, majd a paprikát, végül az ananászt is. 2-3 percig pirítsuk őket együtt.
Ezt követően öntsük rájuk a mézet és egy picit karamellizáljuk.
Majd ízesítsük szójaszósszal, és végül öntsük fel a zöldséglével.
A keményítőt keverjük ki kevés szósszal, majd sűrítsük be vele az ételt.
Legutoljára tegyük vissza a zöldségekbe a húst, és rottyantsunk egyet rajta,
Párolt rizzsel tálaljuk.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL