1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Dubarry csirkemell recept

Nyomtat Email

Ez a recept egy elősütött mellfilére helyezett párolt karfiollal, és besamell mártással készül. Igazi klasszikus,karajjal is készíthető akár.

Dubarry csirkemell recept elkészítéséhez hozzávalók 1 fő részére (egy kismamának otthon 2 napi adag): 1 nagyobb csirkemell filé, 4 nagyobb karfiolrózsa, 2 dl tej, 2 ek liszt, szerecsendió, só, reszelt füstölt sajt

Dubarry csirkemell recept

A húst megmosom, lecsepegtetem, majd egy éles késsel két szeletre vágom.

A vágott oldaluknál óvatosan kiklopfolom, de nem túl vékonyra.
Sózom, majd előmelegített sütőben, kevés olajon elősütöm.
Közben elkészítem a besamellt.
A lisztet összekeverem a tejjel, szerecsendióval ízesítem, és sűrű krémmé főzöm.
Amikor besűrűsödött, belereszelek kb. 5 dkg füstölt sajtot is.
A karfiolt előzőekben puhára főztem.
Az elősütött húsra 2-2 nagyobb karfiolrózsát helyezek, majd bőven megkenem a sajtos besamellel.
A sütőben addig sütöm tovább, amíg aranysárga nem lesz a mártás.

TIPP: A húsról lefolyt, és megsült sajtos mártást sem kell kiönteni, mert nagyon finom az íze. Aki diétázik, egye magába, vagy salátával. Akinek nem kell az alakjára különösebben odafigyelnie, tálaljon mellé krumplipürét.


Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS