1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Zöldbabos tokány spagetti tésztával recept

Nyomtat Email

A salátázásaimból maradt még zöldbab, amit fel szerettem volna használni. És különben is, a mostani kvázi diétám lényege, hogy sok zöldséget fogyasszak. Így kezdődött ennek a finom és látványos ételeknek a története.

Hozzávalók 2 főre: 35 dkg sertés felsál, 1 ek olaj, 1 fej vöröshagyma, ételízesítő (íz fokozó mentes), pár szem színes bors, 1,5 dl vörös bor (száraz), víz, só, 20 dkg ceruzabab (vagy zöldbab), egy póréból kb. 12 cm hosszú darabka, 4 dl tejföl, 1 ek liszt
Köretként: teljes kiőrlésű spagetti tészta (lehet természetesen sima spagetti is)

Zöldbabos tokány spagetti tésztával recept
Az olajon megdinszteljük a vékony szeletekre vágott hagymát.
A csíkokra vágott felsálat rádobjuk a hagymára, mellédobjuk a színes borsot, és erős tűzön addig dinszteljük, amíg ki nem fehéredik az összes húscsík.
Ezután fűszerezzük, és felöntjük a borral.
Forralunk rajta, majd adunk hozzá vizet is.
Fedő alatt minimum 1 órát, de inkább többet pároljuk közepes hőfokon (ha thermo edényben főzünk, akkor takarékra vegyük a tüzet, ha a hőmérő beleér a normál hő állományba).
Időnként nézzünk rá a húsra, ha szükséges, öntsünk alá még vizet.
Közben olvasszuk ki a babot.
A pórét (12 cm hosszú) vágjuk ketté, majd azt is ketté, és vágjuk vékony csíkokra (juliennre).
Ha megpuhult a hús, tegyük rá a zöldségeket.
Pár percig főzzük őket együtt fedő alatt.
A végén habarjuk be a liszttel kikevert tejföllel.
Teljes kiőrlésű, vagy durum spagettivel tálalva kevésbé "hizlaló".


Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Design Shop