1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Székelykáposzta recept

Nyomtat Email

Ehhez már nem is tudok mit hozzátenni. Egyszerűen imádom! Télen, ünnepekkor, a káposztás-húsos ételek nem hiányozhatnak a hagyományos magyar konyha szerint az asztalokról. Az én receptem bőrös malackarajból készült.

 

Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 80 dkg bőrős malackaraj (csont nélkül), 1 nagy fel vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, babérlevél, egész bors, pirospaprika, só (igény szerint), 1 ek zsír

Székelykáposzta recept
A zsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd a tűzről lehúzva 2-3 púpos tk pirospaprikával megszórjuk, összekeverjük.
Rárakjuk a nagyobb darabokra vágott. bőrős karajt, majd a tűzre visszatéve addig dinszteljük, amíg kifehéredik a hús.
Ekkor felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és fedő alatt félig megpároljuk.
Közben átmossuk a káposztát, hogy a túl erős savanyú, és főleg sós ízen javítsunk.
Amikor félig megfőtt a hús, rárakjuk a káposztát, fűszerezzük, majd ha szükséges, újabb vizet öntünk alá.
Fedő alatt puhára pároljuk.
Amikor elkészült az étel, kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzunk utána.


Hozzászólások  

 
#2 Augusta 2014-07-18 06:11
Thanks ѵry interesting blog!

my web site ... venco oro (Augusta: http://ac.adriandelucia.com.ar/puregold438803)
Idézet
 
 
#1 kokoba 2013-12-09 10:48
Én disznó fejről szedtem le a belevalót. A jobbik részeket kifőztem,sóval, pirospaprikával , fokhagymával meghintve , finom reggelit készítettem belőle.
Az apróbb húsdarabokat, fülét használtam fel a székelykáposztához.
Sajátos, finom íz alakult ki belőle.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Design Shop