1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Pisztrángkrémes roló recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



A füstölt pisztráng egy viszonylag új szerelem az életemben. Amikor nem tudok friss halhoz jutni, gyakran vásárolok füstölt halat, főként pisztrángot. Nem kell agyonrafinálni, só, bors, citrom, ezektől pont tökéletes lesz.


Pisztrángkrémes roló

Hozzávalók: 1 csomag friss leveles tészta (270 g), 1 tojássárga nyersen, 150 g füstölt pisztráng, 100 ml majonéz, 1 citrom leve és reszelt héja, tört színes bors, 3 db főtt tojássárga, só


A leveles tésztát kitekerjük, és kb. 24 db 1 cm széles csíkra felvágjuk a hosszanti oldalánál.
Feltekerjük a csíkokat a kisebb méretű (1,5-2 cm átmérőjű habroló formákra, kicsit meggörgetjük így a rolókat, hogy a tésztaillesztések záródjanak.
Majd átkenjük a rolókat lazán felvert tojássárgával, és 200 fokos, előmelegített sütőben arany barnára sütjük őket.
Amikor kisültek, azonnal levesszük őket a rolóformáról (a keskenyebbik felüknél óvatosan letoljuk a tésztákat.
A töltelékhez a halat kiszálkázzuk, ha kell, majd a többi hozzávalóval krémesre pürésítjük.
A krémet habzsákba tesszük, és betöltjük vele a kihűlt tésztarolókat közvetlenül a fogyasztást megelőzően.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL