1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Füstölt pisztráng krém recept

Nyomtat Email




Ami jó, az jó kérem. Egyébként is nagyon szeretek mindent, amit készítek, de ez a krém igazán fantasztikus. Nincs benne semmi extravagancia, egyszerűen csak jó, úgy ahogy van, és nem is kell keresni hozzá a csíziót.


Füstölt pisztráng krém

Hozzávalók egy adaghoz:
35 g vaj, 30 g liszt, 250 ml 3,5 %-os tej, 50 g vörös cheddar sajt, só, őrölt szerecsendió, 1 citrom, 1 tojássárgája, 60 g tejföl, 200 g kiszálkázott füstölt pisztráng, csipet őrölt fehér bors


A vajat olvasszuk fel, majd szórjuk meg a liszttel, és készítsünk világos rántást.
A tejet melegítsük fel.
A rántást húzzuk le a tűzről, és csorgassuk bele a tejet, miközben egy habverővel folyamatosan kevergetjük csomómentesre.
Majd húzzuk vissza a tűzre, és sűrítsük be. Gyakorlatilag egy besamelt készítünk.
Még forrón keverjük hozzá a reszelt cheddar sajtot, sózzuk, és fűszerezzük. Amikor még meleg, de már nem forró, keverjük el benne a friss tojássárgáját is.
A halat szálkázzuk ki, távolítsuk el a bőrét, majd aprítsuk fel.
Keverjük bele a mártásba a tejföllel együtt.
Reszeljük bele a citrom héjának a felét, majd a citrom levével állítsuk be az ízét. Én egy kisebb citrom levét belenyomtam.
Salátával, paradicsommal díszítve nyomjuk a bagett szeletekre.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

WEBÁRUHÁZ