1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Avokádós, chili bruschetta recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 


Ezt a pirítóson szervírozott avokadó krémet, más néven guacamolet akár egy gyors vacsorának is elkészíthetjük. Nem csak látványos falatkák, de különleges, üde ízűek.

 

Avokádós chilis bruschetta

Hozzávalók 2 főre: 2 kisebb érett avokadó, 1 kisebb citrom leve, só, 1-2 chili (ki milyen erősen bírja), csipet fűszerpaprika, tört színes bors, 1 ek tejföl, fejenként 3 szelet teljes őrlésű, magos toast kenyér félbe vágva

FELHASZNÁLÁSI TIPP: Szerintem ez az avokádós étel akkor jó, ha az avokádó teljesen puha. Ezt úgy tudjuk megállapítani, hogy ujjnyomásra benyomódik rendesen a zöldség. Vigyázzunk viszont, ha a héja már barnul, vagy ne adj Isten feketedik, akkor szinte biztos, hogy túlérett.


Az avokadót tehát pucoljuk meg, a húsát vágjuk kis darabokra.
Locsoljuk meg citromlével rögtön, így elkerülhetjük, hogy elkezdjen barnulni.
Fűszerezzük, tegyük bele az apró darabokra vágott piros chilit is.
Végül keverjük el benne a tejfölt is.
A toast kenyereket vékonyan olajjal lecsepegtetett teflon serpenyőben pirítsuk meg.
A krémet a pirítósokra kenjük rá.
Ha vendégeknek készítjük, arra számítsunk, hogy több óra elteltével a krém bebarnulhat még a citrom ellenére is. De mivel ez egy nagyon gyorsan elkészíthető dolog, halasszuk az utolsó pillanatokra az elkészítését.




Hozzászólások  

 
#1 Póta Andrea 2011-02-13 17:33
Nézd meg.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL