1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Sajtos piskótatekercs recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



Ha vendégeket várunk, érdemes olyan ételekkel készülni, amik előre elkészíthetőek. Ez a sós, sajttal töltött piskótatekercs nem csak ízletes, de az asztal ékessége is egyben.


Hozzávalók a piskótához: 3 tojás, 1 tk só, 4 púpos ek liszt, 3 ek tej, 1 mk törött fehér bors
Hozzávalók a töltelékhez: 5 dkg vaj, 15 dkg reszelt füstölt, és trappista sajt keverve, 1 ek tejföl, 1 tk reszelt vöröshagyma, 1 mk só, 1 ek  marinált (vagy aszalt paradicsom)
Hozzávalók a bevonóhoz: 10 tkg tejszínes krémsajt, 5 dkg mascarpone, só
A díszítéshez: zöld petrezselyem, sárgarépa (nyers, vagy párolt

 

Sajtos piskótatekercs recept
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéből kemény habot verünk.
A többi hozzávalót krémesre kikeverjük.
A tojáshabot óvatosan belekeverjük a krémbe.
A masszát az édes piskóta tekercs tésztához hasonlóan kikent, lisztezett felületen kisütjük.
Amikor kisült, nedves konyharuhában feltekerjük, majd szorosan összecsavarjuk.
Kihűlésig többször ki-be tekerjük.
A töltelékhez valókat összekeverjük, majd megtöltjük vele a tekercset.
A bevonó hozzávalóit is kikeverjük, majd bekenjük vele a töltött tekercset.
A kész tekercset szeletelt répával, és fodros petrezselyemmel díszítjük.

A receptet és a fotót Litita küldte.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL