1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Négy sajt fondü recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 

 

A fondü készletünket az esküvőnkre kaptuk ajándékba. Sokáig állt a szekrényben, de egyszer úgy döntöttem, az aktuális baráti összejövetelen felszenteljük. Barátaink előszeretettel szoktak előre érdeklődni a vendégváró menükről. Egy alkalommal az egyik srác önkéntelenül azt kérdezte a sajt fondü hallatán: "...és mit fogunk enni?" Hááát?

Hozzávalók: 15 dkg ementáli, 15 dkg bel pease, 15 dkg gauda, 15 dkg rokfort, 2,5 dl fehérbor, 75 g tejföl, 1 narancs leve, 2 ek étkezési keményítő, aprított snidling, petrezselyem, só, bors, 2 ek konyak, 1-1 csipet nád cukor és szerecsendió

A sajtokat felaprítjuk, ill. reszeljük.
A bort forrósítsuk fel a tejföllel, majd vegyük takarékra, tegyük bele a sajtokat.
Állandó keverés mellett felolvasszuk a sajtokat.
A keményítőt elkeverjük a narancslével és belehabarjuk a mártásba.
Ezt követően hozzáadjuk a fondühöz a fűszereket, és a konyakot is.

Mártogatók
Bazsalikomos, sült koktél virslik
A koktél virsliket megszórjuk friss, apróra vágott bazsalikommal, és olíva olajon pirosra sütjük.

Húsgolyók
Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 5 dkg füstölt kolozsvári szalonna, 2 tojás, 60 dkg darált borjúhús, majoránna, kakukkfű, dijoni mustár, só, bors, petrezselyem

Az alapanyagokat összedolgozzuk, kis golyókat formálunk belőle, zsemlemorzsába hempergetjük, majd forró olajban kisütjük.

További lehetőségek:
- előfőzött koktélrák
- héjában főtt, még meleg burgonya
- pármai sonka
- friss bagett

A fondü mellé lehet további mártogatókat is kínálni. Pl.: koktélmártás, zöld fűszermártás, mustármártás, stb.



Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL