1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Hidegtálak, party falatok

Kacsavagdalt recept


KacsavagdaltA vagdaltos (a franciás rillette) finomságok akkor kerülnek nálam terítékre, ha sok embert kell megetetni, és előre kell készülnöm. Sokféle húsból készíthető, de én most kacsacombot választottam hozzá. Pár napig érlelődhet a zsírban, így sokkal finomabb lesz, mire tálalni kell.

Cékla carpaccio diós kecskesajt krémmel recept


Cékla carpaccio diós kecskesajt krémmelEgyszerű, és mégis rafinált. Rózsaszín, de ütős. Tömören ennyit tudnék mondani erről, a mondjuk előételről. Ha minden van hozzá otthon, akkor kb. 3 perc alatt el tudod készíteni, utána meg zsebelheted be a dicsérteket.

Töltött cukkini virág recept


Töltött cukkini virágNem éppen hétköznapi étel a cukkini virágot tekintve. Érdemes a piacokon boltokban nyitott szemmel járni, és ha ilyet látunk, lecsapni rá. Már ha valami extra előételben gondolkodunk. Ha  a cukkini virág megvan, onnantól gyerekjáték az egész.

Friss kecskesajt aszalt céklával recept


Friss kecskesajt aszalt céklávalAz életben a legjobb dolgok a legegyszerűbbek. Biopiacon jártam, friss kecskesajtot láttam, jött vele pár zsenge cékla, a Rita meg összerakta. Egyedül a cékla aszalása jár némi idővel, de ha el akarjuk kápráztatni vendégeinket tavasszal, egy ilyen virágba borult sajttál biztosan nyerő választás.

Paradicsomos mártogató recept


Paradicsomos mártogatóEgy vidám baráti összejövetelhez tudom leginkább ajánlani ezt a fűszeres paradicsomszószt, vagy egy jó meccsnézés mellé. Pillanatok alatt elkészíthető, alacsony kalóriatartalmú, és persze nagyon finom.

Skót tojás recept


Skót tojásEredetileg fürjtojással készül, de bátran lehet tyúktojással is készíteni. A gyakorlatban főtt fürjtojást töltünk fűszeres darált húsba, vagy kolbászhúsba, és ezt panírozzuk, majd rántjuk ki. A fűszerezéssel mindenki megtalálhatja a számára legízletesebb kombinációt. Az alap igen közel áll a magyar konyha ízeihez.

RECEPTEK

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS