1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ceviche

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 



A ceviche (ejtsd szevicse) egy eredetileg perui étel. Végtelenül egyszerű, ám annál üdítőbb fogás. A nyers halat citromlével ’megmarják’ (elveszti nyers állapotát). A cevichéből én most egy paradicsomos előétet készítettem pillanatok alatt. Garantálom, hogy ennél egyszerűbb és nagyszerűbb vendégváró halas ételt nem találsz. Olvass tovább a receptért.


ceviche


Hozzávalók a paradicsomos ceviche-hez:
200 g lazacfilé
200 g koktélparadicsom
csipet só
csipet bors
1 ek Pödör paradicsomecet
2 ek hidegen sajtolt Pödör kendermagolaj
2-3 szál kapor


A ceviche készítése lépésről-lépésre


A nyúzott, filézett lazacderekat nagyon vékony szeletekre vágjuk.
A paradicsom ecetet egy zárható kis üvegbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak. Végül hozzáadjuk a kendermag olajat és lezárjuk az üveget, alaposan felrázzuk.
Eredetileg citromlével készül a ceviche, tehát azt is használhatsz a recepthez.
A halszeleteket a marinádhoz adjuk.
Összekeverjük, és pillanatokon belül látjuk, hogy az ecettől a hal ’megfő’, kifehéredik.
A koktélparadicsomokat megmossuk, félbevágjuk. Én most a zöldes-feketés erezetű koktélparadicsomot választottam, de használhatsz hozzá más milyet is, vagy akár többfélét vegyesen.
A marinált halhoz keverjük a paradicsomokat, és a finomra vágott friss kaprot is.


Szereted a lazacot? Készítsd el céklás gravlax receptemet is!





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL