1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Fish & chips Rita módra

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 


A burgonya, a hal, a borsópüré megvannak, csak éppen úgy, ahogyan nekem tetszik. A fish&chips Rita féle újragondolt változata ez a fűszeres, ízes, mutatós étel, amit party falatkaként is simán fel lehet szolgálni. A receptet a METRO Inspirációk magazin felkérésére készítettem.


Fish & chips


Elkészítési idő: 1 óra
Adag: 9 db

Hozzávalók z édesburgonya rösztihez:
500 g édesburgonya
2 db M-es tojás
50 g teljes kiőrlésű liszt
olaj a sütéshez

Hozzávalók a borsópüréhez:
240 g borsó
2 szál újhagyma
1 mk só
1 tk nádcukor
1 ek extra szűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
egy marék friss koriander zöld
½ lime leve
diónyi reszelt gyömbér
100 ml tejszín

Hozzávalók a halhoz:
700 g tőkehal, vagy más fehér húsú, szálkamentes halfilé
30 g liszt
1 mk Himalája só
1 tk őrölt fűszerpaprika
olaj a sütéshez

+ cukorborsó hüvely

A halról felitatjuk a felesleges nedvességet, és kb. 4x4 cm-es farabokra vágjuk.
A lisztet összekeverjük a sóval és a fűszerpaprikával.
A haldarabokat egy nylon zacskóba tesszük, ráöntjük a fűszeres lisztet, összerázzuk, majd egy tányérra kiöntjük.

A borsót feltesszük főni a felkarikázott újhagymával, sóval, és annyi vízzel, ami éppen ellepi. A víz egy része el fog párologni, de ne pótoljuk.
Ha megfőtt, aprítóba tesszük, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a gerezd fokhagymát, a koriandert, a tejszínt, egy kis cukrot, a lime levét, és egy kanál extra szűz olívaolajat. Krémesre turmixoljuk.

Az édesburgonyát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőt lereszeljük.
Sózzuk, és összekeverjük két tojással, és a liszttel.
10 percet pihentetjük, majd serpenyőben kevés olajon, közepes hőfokon minden oldalukat aranybarnára sütjük.

Tálaláskor a rösztire kanalazunk a borsópüréből, erre tesszük a halat, és egy cukorborsó hüvellyel együtt beletűzünk mindegyikbe egy pálcikát.
















Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL