1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Quinoas tabbouleh chilis királyrákkal

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 



Erre az ételre bátran mondhatom, hogy szuper food, hiszen csupa egészséges, és nem utolsó sorban ízletes hozzávalóból készül. Az eredetileg kuszkusz alapú, libanoni petrezselyem salátát erősen átgondolva, gluténmentesen, quinoaval készítettem el.


Quinoas tabbouleh chilis királyrákkal


Hozzávalók a tabbouleh-hez 4 főre:
200 g világos quinoa
víz
1 mk só
3 ek aprított petrezselyem
2 ek aprított bazsalikom
2 ek aprított zöld koriander
1 db érett avokádó
1-2 lime leve
3 ek extra szűz olívaolaj

tört bors

A quinoat alaposan átmossuk, akár kétszer is.
Majd enyhén sós, kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni.
15-20 perc alatt a quinoa gyöngyök áttetszővé válnak, megfőnek.
Ekkor leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
A tabbouleh eredetileg egy libanoni kuszkuszos petrezselyemsaláta. A quinoa egy gluténmentes szupergabona, felhasználásával ezt a zöldfűszer salátát a gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
A citromlevet tegyük egy zárható kisebb üvegbe (pl. mustáros üvegcse), és adjunk hozzá sót. Hagyjuk, hogy a sókristályok teljesen feloldódjanak. Adjuk hozzá ezt követően az olajat, tört borsot, zárjuk le az üveget, és rázzuk össze alaposan a hozzávalókat.
Az érett avokádót vágjuk ketté, hámozzuk meg, és vágjuk a húsát kockákra.
A limeos olajat öntsük a kihűlt quinoara, adjuk hozzá a finomra vágott zöldfűszereket, és az avokádót is.
A saláta akkor a legjobb, ha hagyjuk pár órán át érlelődni a hűtőben.

Hozzávalók a rákhoz 4 főre:
20 db nagyobb, előfőzött királyrák

1 gerezd fokhagyma
friss habanero chili ízlés szerint
mogyorónyi gyömbér reszelve
1 ek extra szűz olívaolaj
1 ek vaj

A rákokat megtisztítjuk.
A fokhagymát és a gyömbért finomra reszeljük, a chilit felaprítjuk, a lime levét kifacsarjuk.
Egy grillserpenyőt felforrósítunk az olajjal és a vajjal együtt.
Beletesszük a zúzott fokhagymát, a chilit, a gyömbért, és egy percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rákokat is. Sózzuk, borsozzuk, 3-4 percig pirítjuk.
A zöldfűszeres tabbouleht a frissen sült rákokkal tálaljuk.





Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL