1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Harcsa sült céklával mogyoróolajos majonézzel recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 



Ódákat hallottam már a hal és a különleges olajok párosításáról, és most a hétvégén végre nekem is volt kis időm egy kis főzésre, jobban mondva sütésre. Egy igazán klassz őszi ételt sikerült szinte pillanatok alatt elkészítenem. Ennek az ételnek minden eleme szuper finom és egészséges, de a titok a Pödör mogyoróolajjal készült majonézben van. Azt gondolom, ünnepnapokon, ha nagyot szeretnél virítani, be kell vetni egy-egy ilyen titkos receptet!


Harcsa sült céklával mogyoróolajos majonézzel


Hozzávalók 2 főre:
A halhoz:
2x200 g afrikai harcsafilé

2 ek olívaolaj
1 ek vaj
1 ek finomra őrölt, pirított törökmogyoró
A céklához:
400 g nyers cékla
2 ek olívaolaj
A majonézhez:
1 tk mustár
1 tk porcukor

frissen tört bors
1 tojássárga
kb. 100 ml Pödör mogyoróolaj
továbbá:
római saláta
citrom


A céklát megmossuk, meghámozzuk, majd kb. 6 mm vastag szeletekre vágjuk, végül, hasábokra.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk olajjal, és 180 fokos, légkeveréses, előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 25 percig sütjük.
A törökmogyorót (pár szem) egy üres serpenyőben megpirítjuk, majd ledaráljuk.
A majonézhez egy keverőtálba tesszük a mustárt, tojássárgát, cukrot, sót, borsot, és egy kézi habverővel összekeverjük.
Majd az olajat apránként belecsepegtetve, kikeverjük a majonézt.
A halat tálalás előtt frissen sütjük ki (kb. 5-6 perc).
Egy serpenyőbe tesszük az olajat és a vajat, és felhevítjük.
A halról egy konyhai papírtörlővel leitatjuk a nedvességet, majd megsózzuk.
Majd minden oldalukat 2-3 percig sütjük a vajas olajos keverékben.
Tálaláskor a halat szórjuk meg a mogyoróval, adjunk mellé salátát is.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL