1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Baconbe tekert fekete tőkehal padlizsánraguval recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 1
GyengeLegjobb 



Kolléganőmet megkértem, hozzon nekem a Metroból egy kis meglepetés halat: fekete tőkehalat kaptam. A szokásos megfáradt, egyedülis, vasárnapos ebédem lett belőle, aminek el kellett készülnie szigorúan 25 perc alatt. Hoztam a szintidőmet, és az ebédem is királylányosra sikerült.


Baconbe tekert fekete tőkehal padlizsánraguval


Hozzávalók 2 főre:
A halhoz:
35-40 dkg fekete tőkehalfilé
12 szelet bacon
2-3 ek olívaolaj
40 g vaj
A raguhoz:
2 ek olívaolaj
100 g lilahagyma
2 duci gerezd fokhagyma
1 nagy kaliforniai paprika (kb. 150-160 g)
250 g padlizsán
1 tk nádcukor

kakukkfű
bazsalikom
petrezselyem
pici víz
100 ml passzírozott paradicsom



A halfilét nézzük át, ha maradt benne szálka, egy csipesszel távolítsuk el.
Egy konyhai papírtörlővel itassuk fel róla a vizet, majd vágjuk négy darabba.
A halfiléket 3-3 szorosan egymás mellé helyezett baconbe tekerjük fel, tegyük félre, amíg a zöldségragu készül.
A hagymát, a paprikát, és a padlizsánt kb. 1x1 cm-es darabokra vágjuk.
A fokhagymát durvára aprítjuk.
Egy mély serpenyőben a hagymát és a fokhagymát, valamint a paprikát elkezdjük pirítani az olajon.
Ha kicsit odakapna, löttyintsünk rá kevés vizet, vagy száraz fehérbort.
Majd adjuk hozzá a padlizsánkockákat, és folyamatos keverés, rázogatás mellett pirítsuk le.
Közben szórjuk meg kevés cukorral, sózzuk,
Ha szárított fűszereket használunk, adjuk hozzá, ha frisset, akkor csak a legvégén.
Ha a padlizsán jól összeesett, kicsit karamellizálódott, adjuk hozzá a paradicsomot, és egy kevés vizet,
1-2 percig rotyogtassuk, és már készen is van.
Frissen vágott petrezselyemmel fűszerezzük még a végén.
A halakat egy másik serpenyőben sütjük ki.
Felhevítjük a vajat az olajjal, és ebbe helyezzük a baconbe tekert halfiléket.
Akkor forgatunk rajta, ha a halhús feléig kifehéredik, és a bacon alja is megpirult.
Amikor már a másik oldalát sütjük, a halat sütés közben locsolgatjuk a forró vajas olajjal.
Frissen, azonnal tálaljuk.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL