1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Szent Péter hal filé, sonkába sütött spárgával recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


Ha május, akkor spárga. A spárgát a lehető legegyszerűbben szeretem elkészíteni, mert úgy jön ki a legjobban a karaktere. Sonkába tekerve szerintem az egyik legfinomabb étel. Persze csak spárgával nem laknánk jól, ezért került mellé mennyei finom szentpéterhal filé, és sabayon. Friss halat Budán én a Vörös Homár halkereskedésben veszem.



Szentpéterhal filé, sonkába sütött spárgával


Hozzávalók 1 főre: 1 db (16-18 dkg) Szentpéterhal filé, só, tört színes bors, 1 ek kölesliszt, olívaolaj a sütéshez
Hozzávalók a spárgához:, 10 szál zöld spárga, 2 szelet pármai sonka
Hozzávalók a sabayonhoz: 3 tojássárga, 100 ml száraz pezsgő, ½ zöldcitrom , só, tört színes bors

A halat megmossuk, majd leszárogatjuk.
A panírhoz a köleslisztet összekeverjük sóval, tört borssal, és ebbe forgatjuk a hal mindkét oldalát.
Közben a spárgát előkészítjük a fent leírtak szerint, és egyben megpároljuk.
Majd 5-5 db spárgát összefogunk, pármai sonkába (vagy baconbe) csomagolunk.
A spárgakötegeket fogpiszkálóval összetűzzük.
A sabayonhoz a tojássárgákat egy habüstbe tesszük a pezsgővel, és vízgőz fölé rakjuk.
Figyeljünk arra, hogy a habüst alja ne érjen a vízhez, és csak közepesen magas hőfokon sűrítsük be a mártást. Ha nem így tennénk, a tojás odakaphatnak.
Tehát a pezsgős tojást egy kézi habverővel folytonosan kevergetve vízgőz felett besűrítünk, felhabosítunk.
Ha készen van, citromlével, sóval, és borssal beállítjuk az ízét.
Majd a halat olívaolajban kisütjük.
Először a bőrös oldalát sütjük meg 4 perc alatt, majd a másik felét is 2-3 percig sütjük.
A sonkás spárgát is 1-2 perc alatt minden oldalánál fogva megpirítjuk egy olajos serpenyőben.
Frissen, melegen tálaljuk.
Az ételhez pár szem koktélparadicsomot is érdemes egy kis forró olívaolajon megfuttatni.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL