1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Fésűkagyló gratin recept

Nyomtat Email

Felhasználói értékelés: / 0
GyengeLegjobb 


A Vörös Homár Halkereskedésben a kagylóhéjával együtt tudtam venni a héten fésűkagylót. A gyerekek a kagylóhéjnak, én az állatkának örültem jobban. Azt gondoltam, a kagylójában készítem el, és egy francia elkészítési módra, a gratinálásra esett a választásom. Ez tulajdon képen egy tejszínnel való besütést jelent.


Fésűkagyló gratin

Hozzávalók 2 főre: 6 db fésűkagyló a héjával, 100 ml teljes tejszín, 1 tojás sárgája, pici só, pici tört színes bors, 9 db kisebb méretű kucsmagomba, ágacska friss kakukkfű, 1 gerezd fokhagyma, olívaolaj


A kucsmagombákat folyó, hideg víz alatt átmossuk, majd lerázzuk róluk a vizet, és hosszában felvágjuk.
Egy konyhai papírtörlővel leitatjuk róluk a felesleges vizet.
Majd egy serpenyőben pici olívaolajat hevítünk, és rászedjük a gombákat.
Mellé dobunk egy ágacska kakukkfüvek, egy zúzott fokhagymát, borsozzuk, és lepirítjuk.
Várjuk meg, amíg elpárologja a nedvességet, és tényleg lepirul. Egészen összetöpörödnek, de az ízük zseniális lesz.
A fésűkagylókat hideg folyó vízben alaposan mossuk át (a kagylóhéjat is).
Tegyük vissza a közepükre a kagylóhúst (a sárgás megtermékenyítő részt is nyugodtan).
A tejszínt keverjük ki egy tojássárgával, sóval, borssal.
Majd ebből a tejszínes keverékből tegyünk mindegyik kagylóra 2 evőkanálnyit.
A a kagylók mellé tegyünk 3-3 felevezett gombát.
200 fokos sütőben 6-7 percig süssük, majd forrón tálaljuk.
Köretként párolt, sült zöldségeket ehetünk.


Gluténmentes, amennyiben az elkészítése folyamán a gluténmentes ételkészítés szabályait betartjuk, valamint a felhasznált alapanyagok sem tartalmaznak glutént.






Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

RECEPTEK

Add a Startlaphoz

HÍRLEVÉL